Fantastický obrat slovenských mladíkov proti Ukrajine: Dvadsaťjednotka vyhrala turnaj Antalya Cup

Slovenskí futbalisti do 21 rokovSlovenskí futbalisti do 21 rokov Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

BELEK - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v treťom zápase prípravného turnaja Antalya Cup v Turecku nad rovesníkmi z Ukrajiny 3:2. Mladí Slováci prehrávali už 0:2, ale dokázali troma presnými zásahmi otočiť vývoj stretnutia. Získali v troch dueloch 7 bodov a stali sa víťazmi turnaja.

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša zdolali v prvom zápase na turnaji Uzbekistan do 23 rokov 2:0, potom remizovali so Severným Macedónskom 2:2, keď tiež dokázali zmazať dvojgólové manko.

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre Michaljo Mudrik v 48. minúte po skvelom individuálnom prieniku v slovenskej šestnástke zakončenom bombou pod brvno. Ukrajina zvýšila v 56. minúte, po centri z pravej strany sa zavesil do vzduchu Bogdan Vjunnik a hlavou nechytateľne upravil na 2:0. Mladí Slováci nerezignovali, v 63. minúte Ján Bernát dorazil do siete loptu, ktorú brankár Ukrajiny vyrazil po dobrej hlavičke Mateja Trusu. O sedem minút už bolo vyrovnané, po rohu sa hlavou v páde presadil Trusa. Slováci neustali v tlaku a po peknej predšestnástkovej kombinácii s narážačkou rozhodol peknou strelou k pravej tyčke o ich výhre Matúš Kmeť.

Antalya Cup hráčov do 21 rokov
Ukrajina 21 - SLOVENSKO 21 2:3 (0:0)
Góly: 48. Mudrik, 56. Vjunnik - 63. Kaprálik, 70. Trusa, 83. Kmeť
základná zostava SR 21: Ludha - Mihálek, Pišoja, Nemčík, Vojtko - Gono, Pokorný, Bernát - Kaprálik, Kadák, Iľko

 hlas po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):
Peter Pokorný, kapitán SR 21: "Bol to náročný zápas, keďže sme boli veľa času bez lopty. Ukrajinskí hráči boli skvelí, najmä v strede poľa, kde boli vždy o jedného naviac. Ťažko sa nám bránilo, ale ukázali sme naše silné stránky. Opäť sme predviedli, že sme schopní otáčať zápasy a tentoraz to bolo v stretnutí, keď sme nemali väčšie držanie lopty. Ukázali sme srdiečko, bojovali sme do konca, šli sme za víťazstvom, ktoré sme aj napokon dosiahli. Ukázali sme, že budeme dobrá partia a sme vynikajúci tím. Celkový triumf na turnaji teší, veľa chalanov možno niečo také ešte nezažilo. Dostali sme medaily, pohár a z týchto troch zápasov si môžeme zobrať pozitíva, či do ďalších prípravných duelov alebo následne do kvalifikácie."

Viac o téme: Slovensko 21 Antalya Cup Ukrajina 21
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy