Návrat Reusa aj trio nováčikov: Takto vyzerá premiérová nominácia nového kouča Nemecka!

Marco Reus sa vracia do reprezentácie NemeckaMarco Reus sa vracia do reprezentácie Nemecka Zdroj: SITA/AP/Thanassis Stavrakis

BERLÍN - Nový reprezentačný tréner futbalistov Nemecka Hansi Flick opätovne povolal do národného tímu útočníka Marca Reusa. V jeho premiérovej nominácii sa objavilo aj trio nováčikov.

Debut v reprezentačnom drese môžu zažiť krajný obranca Hoffenheimu David Raum, stopér Freiburgu Nico Schlotterbeck a 18-ročný útočník Salzburgu Karim Adeyemi. Kapitán Borussie Dortmund Reus prišiel pre zranenie o ME 2020. Z rovnakých dôvodov tentoraz absentuje v menoslove jeho spoluhráč Mats Hummels a ďalší obranca Robin Koch z Leedsu.

Nemci sú zásluhou nečakanej prehry so Severným Macedónskom v J-skupine po troch dueloch kvalifikácie MS 2022 tretí so šiestimi bodmi. V najbližšom kvalifikačnom bloku ich čakajú zápasy s Lichtenštajnskom 2. septembra, Arménskom o tri dni neskôr a na Islande 8. septembra. Flick si odkrúti premiéru, keď na lavičke nahradil po 15 rokoch Joachima Löwa.

Nominácia Nemecka na kvalifikačné zápasy MS 2022 v Katare:

Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Bernd Leno (Arsenal Londýn), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Obrancovia: Ridle Baku (VfL Wolfsburg), Robin Gosens (Atalanta Bergamo), Thilo Kehrer (Paríž St. Germain), Lukas Klostermann (RB Lipsko), David Raum (TSG Hoffenheim), Antonio Rüdiger (FC Chelsea), Nico Schlotterbeck (SC Freiburg), Niklas Süle (Bayern Mníchov)

Stredopoliari: Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern Mníchov), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Ilkay Gündogan (Manchester City), Jamal Musiala (Bayern Mníchov), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach)

Útočníci: Karim Ademeyi (Red Bull Salzburg), Kai Havertz (FC Chelsea), Serge Gnabry (Bayern Mníchov), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Leroy Sane (Bayern Mníchov), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (FC Chelsea)

Viac o téme: Marco Reus Hansi Flick
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy