Nečakaný šok pre africkú hviezdu: Suspendácia od FIFA päť minút pred výkopom!

Pape GueyePape Gueye Zdroj: Profimedia

YAOUNDÉ - Pár minút pred piatkovým zápasom na majstrovstvách Afriky muselo vedenie senegalskej reprezentácie stiahnuť zo zostavy stredopoliara Papeho Gueyeho.

Medzinárodná futbalová federácia zastavila dvadsaťdvaročnému hráčovi na štyri mesiace činnosť kvôli dlhotrvajúcemu sporu medzi jeho zamestnávateľom Olympique Marseille a Watfordom tak na klubovej ako aj reprezentačnej úrovni. 

Päť minút pred zápasom ho FIFA suspendovala

"Tesne pred výkopom sa u neho objavil administratívny problém. Päť minút pred zápasom sme boli upozornení, že ho FIFA suspendovala," povedal po zápase novinárom tréner Aliou Cissé, ktorého zverenci remizovali bez gólov s Guineou a vedú po dvoch zápasoch skupinu B o skóre práve pred piatkovým súperom.

Problém má korene v roku 2020, kedy Gueye podpísal ako hráč druholigového Le Havru predbežnú zmluvu s Watfordom. Potom francúzsky rodák prešiel k inému agentovi, ktorý mu odporučil od kontraktu odstúpiť. Namiesto toho sa Gueye upísal v júli 2020 na štyri roky Marseille. Watford sa kvôli tomu vlani vo februári obrátil na arbitrážnu komisiu FIFA.

Viac o téme: Senegal Aliou Cissé Pape Gueye
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK, TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy