VIDEO Burkina Faso zdolala Gabon v penaltovom rozstrele, vo štvrťfinále narazí na Tunisko

Burkina Faso oslavuje gólBurkina Faso oslavuje gól Zdroj: SITA/AP/Sunday Alamba

LIMBE - Futbalisti Burkiny Faso postúpili do štvrťfinále Afrického pohára národov v Kamerune. V nedeľnom osemfinálovom zápase v Limbe zdolali Gabon 7:6 na strely zo značky pokutového kopu, po riadnom hracom čase a predĺžení sa duel skončil nerozhodne 1:1. Burkina Faso sa vo štvrťfinále stretne s Tuniskom, ktoré zvíťazilo v Garoue nad Nigériou 1:0.

Burkina Faso mohla viesť už v 18. minúte, no Bertrand Traore nepremenil pokutový kop. O desať minút si všetko vynahradil, keď po rýchlom brejku poslal svoj tím do vedenia. Súper si však dokázal vynútiť predĺženie. V 42. minúte ešte gól Aarona Boupendzu neplatil pre ofsajd, ale v nadstavenom čase dokázal Gabon vyrovnať po vlastnom góle Adamu Guiru. To už hral bez vylúčeného obrancu Sidneyho Obissu, ktorý dostal v 67. minúte druhú žltú kartu. Zápas napokon dospel až do jedenástkového rozstrelu. Rozhodla deviata séria, v ktorej zlyhal Lloyd Palun a následne Ismahila Ouedraogo na strane Burkiny svoj pokus premenil.

O triumfe Tuniska rozhodol gól stredopoliara Youssefa Msakniho krátko po prestávke. Jeho tvrdá strela spoza šestnástky prekvapila brankára Maduku Okoyeho. Nigéria dohrávala zápas s desiatimi hráčmi, v 64. minúte videl Alex Iwobi priamo červenú kartu po šlapáku na strelca gólu Msakniho. Tunisania tak odplatili "orlom" identickú prehru zo súboja o 3. miesto na APN 2019 v Egypte.

Africký pohár národov - osemfinále:
Burkina Faso - Gabon 1:1 pp (1:0, 1:1), 7:6 na strely z 11 m
Góly: 28. B. Traore - 90.+1 Guira (vl.), ČK: 67. Obissa (Gabon) po 2. ŽK



Nigéria - Tunisko 0:1 (0:0)
Gól: 47. Msakni, ČK: 66. Iwobi (Nig.)

Viac o téme: Tunisko Burkina Faso Gabon
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy