Obrovské fiasko mu nepodlomí trénersku stoličku: Mancini by mal zostať reprezentačným koučom

Roberto Mancini na lavičke TalianskaRoberto Mancini na lavičke Talianska Zdroj: SITA/AP/Gregorio Borgia

RÍM - Roberto Mancini má zostať trénerom talianskej futbalovej reprezentácie, hoci jeho tím v semifinále play off o postup na majstrovstvách sveta doma senzačne prehral 0:1 so Severným Macedónskom. Podľa talianskych médií kouč úradujúcich európskych šampiónov od vedenia zväzu dostane dôveru a sám neodstúpi.

Mancini vlani v máji predĺžil zmluvu do roku 2026 a potom na EURO doviedol Taliansko k prvému kontinentálnemu zlatu po 53 rokoch. Tím z Apeninského polostrova v kvalifikačnej skupine prekvapivo skončil až druhý za Švajčiarskom, ale obrovským šokom bolo, že Taliani nezvládli hneď prvý krok v baráži a na MS budú chýbať druhýkrát za sebou.

Prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina po štvrtkovom kolapse s outsiderom Severným Macedónskom vyhlásil, že Manciniho neodvolá. Zotrvanie päťdesiatpäťročného trénera očakávajú aj talianske denníky.

Corriere dello Sport napísal, že Mancini na 99,9 percenta nerezignuje, takže utorková príprava v Turecku nebude jeho posledným stretnutím na lavičke talianskej reprezentácie. Bývalý kouč Lazia Rím, Interu Miláno alebo Manchestru City by mal svoje pokračovanie pri "Azzurri" potvrdiť na dnešnej predzápasovej tlačovej konferencii.

Viac o téme: Taliansko Roberto Mancini
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy