VIDEO Trpký koniec pre Chielliniho: Messi s Argentínou suverénne ovládli Finalissima 2022

Lautaro Martínez a jeho gólové oslavyLautaro Martínez a jeho gólové oslavy Zdroj: SITA/AP/Rui Vieira

LONDÝN - Futbalisti Argentíny uspeli v tretej edícii oficiálneho súboja úradujúcich majstrov Európy a Južnej Ameriky. V dueli pod značkou Finalissima 2022 vyhrali v stredu na londýnskom štadióne Wembley nad Talianskom hladko 3:0.

Argentína rozhodla o svojom triumfe už v prvom polčase. Najskôr sa v 28. minúte presadil Lautaro Martínez po prihrávke Lionela Messiho, v nadstavenom čase potom Martínez pripravil gólovú koncovku pre Ángela Di Maríu. V závere duelu prikrášlil výsledok tretím zásahom Paulo Dybala po ďalšej asistencii Messiho.  

Lionel Messi a Lautaro Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Rui Vieira

Po predchádzajúcich dvoch stretnutiach medzi zástupcami Európskej futbalovej únie (UEFA) a Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) bola bilancia vyrovnaná - v roku 1985 Francúzsko zvíťazilo nad Uruguajom a v roku 1993 Argentína zdolala Dánsko.

S futbalovou kariérou sa v Londýne rozlúčil stopér Giorgio Chiellini, ktorý ako kapitán doviedol Talianov k titulu majstrov Európy. Dvojnásobný finalista Ligy majstrov v drese Juventusu Turín sa rozhodol zavesiť kopačky na klinec vo veku 37 rokov, vo Wembley odohral prvý polčas.

Finalissima (Wembley, Londýn):

Taliansko - Argentína 0:3 (0:2)
Góly: 28. Martínez, 45.+1 Di María, 90.+4 Dybala. Rozhodoval: Maza (Čile), ŽK: Bonucci, Di Lorenzo, Barella - Otamendi

Viac o téme: Lionel Messi Taliansko Giorgio Chiellini Argentína Finalissima 2022
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy