VIDEO Borbély penil na rozhodcov: Takýto zasran z Česka sa má učiť doma a nie na ME!

Tréner Slovenska Ladislav Borbély na tlačovej konferencii po prehre v zápase štvrťfinále ME v malom futbale Slovensko – Azerbajdžan v KošiciachTréner Slovenska Ladislav Borbély na tlačovej konferencii po prehre v zápase štvrťfinále ME v malom futbale Slovensko – Azerbajdžan v Košiciach Zdroj: TASR/František Iván

KOŠICE - Na domácich majstrovstvách Európy inkasovali iba dva góly, no napriek tomu sa reprezentanti Slovenska v malom futbale neprebojovali medzi najlepšiu štvoricu. Po štvrťfinálovej prehre s Azerbajdžanom 0:1 cítili trpkosť, ktorá vychádzala zo sporného pokutového kopu, ktorý rozhodol duel.

"Priebeh zápasu ukázal, že sme sa kvalitatívne posunuli. Na turnaji sme prehrali iba jeden zápas, žiaľ, ten najdôležitejší a nie naším pričinením. Nečakali sme, že český rozhodca tak výrazne vstúpi do diania takýmto zákerným spôsobom," povedal tréner SR Ladislav Borbély. 

Slováci chceli vo štvrtkovom zápase nadviazať na predošlé výsledky a proti Azerbajdžanu nastúpili s cieľom postúpiť. Bezgólovú partiu zlomil gól Elvina Alizadu z pokutového kopu v 42. minúte. Predchádzal mu zákrok, ktorý slovenský tím nepovažoval za nedovolený.

 

 

"Hráč Azerbajdžanu sa v danom momente nemal ako dostať k lopte, a tak sa hodil na zem. Bolo tam jasné filmovanie zo strany súpera. Rozhodca mu na to skočil. To súvisí s celkovou úrovňou rozhodcov na turnaji, ktorí boli na katastrofálnej úrovni. Nehovorím to iba k tomuto zápasu. Arbitri, ktorí tu pískali, nemajú na takejto scéne čo robiť.

Český rozhodca mal asi pocit, že do Slovenska si môže kopnúť. Po zápase predo mnou utekal do útrob štadióna. On vedel, čo urobil. Takýto ´zasran´ sa má učiť doma a nie na ME. Netýkalo sa to však iba jeho. Rozhodcovia nevedeli správne posúdiť fauly a mali z toho hokej. Potom vstupovali neadekvátnym spôsobom do zápasov," hneval sa slovenský kormidelník.

Prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik uznal kvality súpera, ktorého postup považuje za zaslúžený. Zároveň však vyzdvihol aj výkony slovenského tímu. "Hráči to nemali jednoduché, lebo si hlavne spočiatku zvykali na určitý tlak a na divákov, či médiá. Od tretieho zápasu to z nich už opadlo a hralo sa im dobre. Štvrťfinále bolo vyrovnané a Azerbajdžan postúpil zaslúžene. Ak by sme postúpili my, tak by to nebolo tým, že by sme boli lepší, ale mali by sme viac šťastia. V tom zápase bol lepší Azerbajdžan," poznamenal Králik. 

Hráči dokázali pozblázniť Slovensko

Aj on cítil po štvrťfinálovej prehre určitú trpkosť, ale tá postupne vyprchala. "Prvých 15 minút po zápase bolo ťažkých, ale postupne som si začal uvedomovať, že je to veľký výsledok. Hráči dokázali "zblázniť" Slovensko a za to môžeme byť radi. Určitá trpkosť asi nikdy nevyprchá, ale treba myslieť najmä na to pozitívne."

Pre slovenský tím to bola jediná prehra na turnaji, ktorý sa pre nich skončil po štvrťfinále. Hoci diváci po zápase nešetrili piskotom, domácim reprezentantom adresovali uznanlivý potlesk. "Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť, no náš koniec má trpkú príchuť. Keď opadnú emócie, tak to budeme hodnotiť kladne. Nechali sme tam srdce, ale žiaľ, niektoré veci nevieme ovplyvniť,“ zdôraznil brankár Stanislav Pella.

Borbélyho zverenci bavili publikum v košickej Steel aréne, ktorá im vytvorila domáce prostredie. Amatérski športovci si užili turnaj v profesionálnom šate. "Košice a Košičania môžu byť hrdí na to, aké podujatie tu pripravili. Užívali sme si veľmi žičlivé publikum a do Európy pôjdu dobré referencie," poznamenal Borbély.

Sklamaní hráči Slovenska po Galéria fotiek (18) Zdroj: TASR/František Iván

Jeho zverenci dosiahli celkové skóre 9:2 a po úspešnom vstupe do turnaja aj následnej vyraďovacej fázy mysleli na viac než štvrťfinále. "Z piatich zápasov sme inkasovali prakticky iba jeden gól, ten druhý bol vlastný. Štvrťfinálový zápas sme nezvládli optimálne, nedokázali sme sa vyrovnať so stratou ofenzívnych hráčov. Prejavilo sa to v tom, že sme mali problém podržať si loptu v útočnej fáze a pripraviť gólové pozície. To nám bolo dovtedy vlastné, no tentoraz dominoval Azerbajdžan. Reálny výsledok toho zápasu je pre mňa bezgólový," uviedol Borbély.

Slováci si dávali pred ME čiastkové ciele. Základný, ktorým bol postup zo základnej skupiny, s prehľadom splnili. Následne sa dostali medzi šestnástku najlepších a v osemfinále si poradili s Gruzínskom. Neúspech vo štvrťfinále im zahatal cestu medzi najlepšiu štvoricu, čo bolo pre Borbélyho vytýčený cieľ: "Nemôžeme byť nespokojní s naším účinkovaním, ale nie sme ani najspokojnejší. Dosiahli sme svoj cieľ, ktorý však ja považujem za očakávaný. Ostali sme pred bránami cieľa, ktorý sme s chlapcami mali pred sebou."

Viac o téme: Slovensko Azerbajdžan Ladislav Borbély ME v malom futbale Peter Králik
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: TASR/František Iván; Instagram/nike_je_tipovanie
  • Zdroj: TASR, Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy