VIDEO Rusnák po infarktovom závere v Trnave: Aj keby zápas trval sto minút, musia veriť do konca!

Víťazné oslavy slovenských mladíkov a našej lavičky po góle Adama Grigera.Víťazné oslavy slovenských mladíkov a našej lavičky po góle Adama Grigera. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

TRNAVA - Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov zvíťazila v zápase A-skupiny na domácich majstrovstvách Európy nad Rumunskom 1:0 a postúpila do baráže MS 2023. O triumfe zverencov Alberta Rusnáka v piatkovom stretnutí v Trnave rozhodol v nadstavenom čase Adam Griger.

Francúzi a Taliani mali už pred vyvrcholením skupinovej fázy istú semifinálovú miestenku, v ich vzájomnom súboji v Dunajskej Strede sa zrodilo francúzske víťazstvo 4:1. Slováci skončili tretí a v utorok 28. júna v Senci ich v boji o MS v Indonézii čaká tretí tím z B-skupiny. Rumuni obsadili bez bodu poslednú 4. priečku.

"Po vyhratom zápase sa mi to hodnotí ľahšie. Dnes sme chlapcov pripravovali na to, že aj keby zápas trval sto minút, musia veriť do konca. O tom bola celá príprava a na ihrisku sme to do bodky splnili. Boli sme nebezpeční, tlačili sme sa do zakončenia a zaslúžene sme vyhrali. Ja som chalanom v kútiku duše veril, že to zvládnu. Hrali sebavedomo a boli presvedčení, že Rumunov zdolajú. Žijeme ďalej náš sen a ideme sa pobiť o účasť na MS," zhodnotil duel slovenský tréner Albert Rusnák. 

Strelecký hrdina zápasu Adam Griger opísal gólovú situáciu: "Dominikovu (Hollého - pozn.) hlavičku brankár vyrazil pred seba, čo robieva často. Ja som tam išiel a som rád, že mi to tam padlo. Určite sme veľmi radi za toto víťazstvo, spadol nám kameň zo srdca. Vraveli sme si, že musíme hrať do konca a odmena sa dostavila. Toto víťazstvo nám môže dodať sebavedomie, budeme sa snažiť postúpiť na MS."

"Tréner mi včera na tréningu naznačil, že pôjdem do bránky. Bola to pre mňa veľká zodpovednosť a motivácia odviesť maximum. Pocity sú úžasné, dali sme gól v poslednej minúte a ja som si udržal čisté konto, čo viac by sme mohli chcieť... Naša výkonnosť stúpala, už proti Talianom sme ukázali dobré veci a dnes sme mali veľkú motiváciu vyhrať. Chcel by som pozvať ľudí do Senca, nech nás podporujú ako tu v Trnave. My hráči sa pokúsime nadviazať na túto dobrú emóciu a zvládnuť aj barážový zápas o MS," zhodnotil posledné vystúpenie v skupine brankár Adam Hrdina. 

Víťazné oslavy slovenských mladíkov Galéria fotiek (8) Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Viac o téme: Albert Rusnák Slovensko U19 Adam Griger Rumunsko U19 Adam Hrdina
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: TASR/Lukáš Grinaj
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy