Calzona sa musí zaobísť bez Tomiča: Šancu v reprezentácii dostane talent zo Žiliny!

Matúš Rusnák (vľavo) a hráč Slovana Juraj Kucka (uprostred) bojujú o loptuMatúš Rusnák (vľavo) a hráč Slovana Juraj Kucka (uprostred) bojujú o loptu Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Michal Tomič neposilní slovenský tím v dvoch novembrových prípravných zápasoch proti Čiernej Hore a Čile.

Český klub 1. FC Slovácko ho odmietol uvoľniť a na novembrovom zraze ho nahradí Matúš Rusnák z MŠK Žilina. Slovenský futbalový zväz (SFZ) o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Reprezentačný tréner Francesco Calzona avizoval možnú absenciu Tomiča už na utorkovej tlačovej konferencii, pričom poznamenal, že s uvoľnením hráčov mali problém viaceré kluby.  Z tohto dôvodu chýbajú napríklad Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Martin Valjent (RCD Mallorca) či Róbert Mak (FC Sydney).

Slováci odohrajú prvý zápas 17. novembra na pôde Čiernej Hory a o tri dni neskôr privítajú na Tehelnom poli Čile. V tomto stretnutí sa oficiálne rozlúči s reprezentačnou kariérou dlhoročný kapitán národného tímu Marek Hamšík.

Viac o téme: Slovensko Michal Tomič Matúš Rusnák Francesco Calzona
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy