VIDEO Momenty, kedy ide všetko ostatné bokom: Dojemné lúčenie s bojovníkom Čišovským

Fanúšikovia si na štadióne uctili pamiatku ČišovskéhoFanúšikovia si na štadióne uctili pamiatku Čišovského Zdroj: profimedia.sk

PLZEŇ - Plzenskí futbalisti si v nedeľnom zápase so Spartou uctili pamiatku bývalého spoluhráča Mariána Čišovského, ktorý v ten deň v 40 rokoch zomrel na chorobu ALS. Plzeň nastúpila v špeciálnych dresoch, každý hráč namiesto svojej menovky mal na chrbte priezvisko niekdajšieho slovenského obrancu.

Na počesť Čišovského, ktorý nevyliečiteľnou amyotrofickou laterálnou sklerózou trpel od roku 2014, sa pred výkopom držala minúta ticha, respektíve minúta potlesku. Diváci na tribúnach opakovane vyvolávali meno bývalej opory Viktorie. V 28. minúte fanúšikovia opäť zatlieskali, čím pripomenuli Čišovského číslo 28 v plzeňskom tíme.

Plzenskí futbalisti Tomáš Chóry a Ondřej Mihálik venovali domáce víťazstvo Čišovskému. Pre autorov gólov bol zápas tretieho kola skupiny o titul nadstavby prvej ligy psychicky i fyzicky náročný.

"Neostávalo nám nič iné, než ukázať na ihrisku, aký bol Číša bojovník celý svoj život. Víťazstvo bolo hlavne pre neho," povedal Mihálik v nahrávke pre médiá. "Som fakt strašne šťastný, že sme výhru poslali Mariánovi a že tu pri tom bola celá jeho rodina," doplnil Chorý.

Smutná správa druhý tím tabuľky zastihla ráno. V šatni sa prihovoril aj generálny manažér západočeského klubu Adolf Šádek. "Určite to bolo nepríjemné, keď sme sa tu stretli. Všetci sme boli smutní. Do kabíny prišli pán Šádek a pán tréner (Adrian Guľa) s tým, že je to jednoducho na prd," uviedol Mihálik. "Asi každého, kto sa to dozvedel, pichlo pri srdci. Nielen tu v Plzni, ale v celej Českej a Slovenskej republike. Tá správa je strašne smutná a nedá sa ani slovami opísať," pridal Chorý

Viac o téme: FC Viktoria Plzeň Marián Čišovský
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: profimedia.sk; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: ČTK, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy