Sklamaný šéf Slavie sa obul do Stevena Gerrarda: Je to pre mňa šokujúce!

Steven GerrardSteven Gerrard Zdroj: SITA/AP/Andrew Milligan

PRAHA - Sklamaný a šokovaný bol po návrate do Českej republiky a postupe do štvrťfinále Európskej ligy šéf futbalovej Slavie Jaroslav Tvrdík zo správania predstaviteľov Glasgowu Rangers na čele s trénerom Stevenom Gerrardom. Obvinenia z rasizmu Ondřeja Kúdelu považuje naďalej za nepravdivé s tým, že škótsky klub už takto falošne obvinil skôr aj iný tím. A tiež ho nemilo zaskočilo ignorovanie tvrdej hry, na ktorú doplatil ťažkým zranením brankár Ondřej Kolář.

"Je to obrovské sklamanie. (Tréner Gerrard) hovorí, že je na svojich zverencov hrdý, ale neviem, ako môže byť hrdý na hráča, ktorý takto brutálne zranil nášho brankára. Ako môže byť hrdý aj na ďalšie zákroky. Namiesto toho, aby ich hráči vyjadrili poľutovanie, tak sa tvári, že sa ten zákrok nestal," uviedol Tvrdík v rozhovore pre Sport.cz

Podobná situácia platila aj ohľadom zranenia Kolářa, ktorý musel po nešetrnom zákroku útočníka Roofea odstúpiť. Sám šéf Slavie označil incident za "faul roka" a prial si, aby útočník Rangers dostal dlhší dištanc. Dvadsaťšesťročný brankár utrpel okrem iného zlomeninu v tvári, čo potvrdilo aj vyšetrenie v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Mimo hru by mohol byť štyri až šesť týždňov a po návrate bude zrejme nosiť aj špeciálnu ochrannú masku v štýle Petra Čecha.

Je to pre mňa šokujúce

"To, že sa ale (Gerrard) vôbec nezaujímal o zdravie nášho brankára, bolo pre mňa nemilé prekvapenie. Rovnako aj to, že sa Rangers doteraz nijako nepostavili k fyzickému napadnutiu hráčov. Ich tréner pri tom stál a klub sa tvári, že táto situácia vôbec nevznikla. Je to pre mňa šokujúce," poukázal Tvrdík na pozápasový incident, pri ktorom na spoločnom stretnutí usporiadanom UEFA podľa Slavie Glen Kamara udrel českého obrancu päsťou do tváre a okamžite odišiel.

Lekári ošetrujú zakrvaveného Ondřeja Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Andrew Milligan

Incident bol podľa Tvrdíka takisto protokolárne zaznamenaný vrátane výpovedí svedkov a Slavia navyše podala škótskej polícii trestné oznámenie. UEFA bude celú záležitosť vyšetrovať.

"Nechcem predbiehať, čo sa bude diať ďalej, ale dúfam, že Ondra bude zbavený obvinenia z rasistických útokov. Nebolo by to navyše prvýkrát, lebo som zaregistroval, že Rangers sa už podobnej situácie v minulosti dopustili, kedy nespravodlivo obvinili iných hráčov a následné vyšetrovanie ich úplne očistilo. Myslím, že sa táto situácia skončí podobným spôsobom. Veríme v spravodlivosť na konci vyšetrovania," dodal šéf českého majstra.

Viac o téme: Slavia Praha Glasgow Rangers Steven Gerrard Jaroslav Tvrdík Ondřej Kolář
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy