Hokejisti majú po šampionáte vztýčenú hlavu, Regenda: Verím, že budeme brať kovy častejšie

Na snímke slovenskí hokejisti vpravo Pavol Regenda a vľavo Miloš Roman sa tešia po strelení druhého góluNa snímke slovenskí hokejisti vpravo Pavol Regenda a vľavo Miloš Roman sa tešia po strelení druhého gólu Zdroj: TASR/Martin Baumann

TAMPERE - Ani v štrnástom zápase za sebou nezdolali slovenskí hokejisti Fínov na veľkom turnaji. Vo štvrtkovom štvrťfinále MS viedli 2:0, ale domáci "Suomi" otočili zápas vo svoj prospech na 4:2. Zverenci Craiga Ramsayho si však vybudovali rešpekt nielen v tomto dueli. Útočník Pavol Regenda verí, že Slováci budú čoskoro zbierať z MS kovy pravidelne.

Po góloch Adama Sýkoru a Regendu umlčali Slováci plnú Nokia arénu v Tampere. Fíni však nepanikárili, naďalej hrali svoj strojový hokej a zápas napokon otočili. "Ukázali sme v prvej tretine, že vieme hrať, ale musíme sa v budúcnosti vyvarovať chýb. Fíni to vedia potrestať. Ale môžeme s nimi hrať a je mi ľúto, že sme to nezvládli. Dostali na turnaji málo gólov, k nám sa priklonilo aj šťastie. Potom začali lepšie hrať, sú skúsení, majú niečo v sebe a bolo ťažké s nimi hrať. Ale nechali sme na ľade všetko. Je mi ľúto, že nejdeme ďalej," povedal po stretnutí Regenda.

Ramsayho zverenci plnili výborne pokyny a boli aj disciplinovaní. "Pripravili sme sa poriadne, toto isté hrali aj na ZOH. Plnili sme pokyny, ale potom sme neubránili ich hráčov v predbránkovom priestore. Ale to, čo nám prízvukoval tréner Ramsay, tak to sme plnili," dodal Regenda.

"Verím, že my budeme teraz brať kovy častejšie."

Štvrťfinále na svetovom šampionáte si Slováci zopakovali opäť po roku a Regenda verí, že to je prvý krok k úspešnejšiemu obdobiu: "Myslím si, že sme boli dobrá partia na to, že viacerí chalani nemohli prísť. Mali sme aj náročnejšiu prípravu. V predchádzajúcich zápasoch sme sa zohrali a hrali sme ako tím. Bol to dobrý turnaj z našej strany. Na to, ako sme boli mladí, super, máme na čom stavať. Máme mladú generáciu, tréneri vedia, čo robia, budujú tím do budúcnosti a verím, že my budeme teraz brať kovy častejšie."

Craig Ramsay dohovára na Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dvadsaťdvaročný krídelník nedávno podpísal kontrakt s Mladou Boleslavou v českej extralige, ale na MS zaznamenal 5 gólov a v kariére by sa mohol posunúť aj ďalej: "K tomu sa teraz nechcem vyjadrovať, to rieši môj agent. Čo bude v budúcnosti, sa uvidí, teraz chcem vypnúť od hokeja a oddýchnuť si."

Viac o téme: Slovensko Fínsko MS v hokeji Pavol Regenda
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy