Podľa Rashforda si United zaslúžili tri body: Je to sklamanie, premrhali sme veľkú príležitosť

Marcus RashfordMarcus Rashford Zdroj: SITA/AP - Jon Super

MANCHESTER - Futbalisti FC Liverpool nevyužili možnosť vyrovnať rekordný zápis Manchestru City z roku 2017, ktorý v najvyššej anglickej súťaži vyhral 18 zápasov v sérii. Víťazné ťaženie "The Reds" sa zastavilo na čísle 17, pretože zverenci Jürgena Kloppa v nedeľu remizovali na pôde Manchestru United 1:1. Naďalej tak platí, že hráči Liverpoolu naposledy dobyli slávny Old Trafford v marci 2014, keď sa tešili z víťazstva 3:0, vtedy v základnej zostave aj slovenským stopérom Martinom Škrtelom.

V poradí 173. ligovom North-West Derby otvoril skóre v 36. min domáci Marcus Rashford. Po prestávke sa "červení diabli" sústredili najmä na defenzívu, hostia mali držanie lopty na úrovni 79% a napokon boli za svoju aktivitu odmenení gólom Adama Lallanu päť minút pred koncom. "Zaslúžili sme si tri body. Nemyslím si, že hostia urobili dosť na to, aby remizovali alebo vyhrali. Samozrejme, je to sklamanie, premrhali sme veľkú príležitosť. Môžeme hrať oveľa lepšie, najmä v ofenzíve. Stále je pred nami veľa práce," vyjadril sa 21-ročný útočník Marcus Rashford.

Spomenutá víťazná šnúra Liverpoolu sa otriasla v základoch už pred reprezentačnou prestávkou, keď šampión Ligy majstrov zdolal Leicester City 2:1 až gólom z nadstaveného času. Na Old Trafforde sa mu niečo podobné nepodarilo, no tréner Klopp bol spokojný aj s bodom. "Výsledok je dobrý. Nie je to presne to, čo sme chceli pred zápasom, ale vzhľadom na vývoj stretnutia musíme byť šťastní. V druhom polčase sme mali dobré momenty, ale s prvým dejstvom som nebol spokojný," skonštatoval Klopp.

Liverpool nevyhral v Premier League prvýkrát od 3. marca. Vtedy remizoval v mestskom derby na pôde Evertonu 0:0. Ešte dlhšie trval gólový pôst Adama Lallanu, ten si musel počkať na presný zásah 29 mesiacov. "Bolo to pre mňa ťažké obdobie, takže je to príjemný pocit. Viem, že môj syn doma sledoval zápas a bol nadšený, keď som nastúpil na ihrisko. Je to pre nás veľmi dôležitý bod," vyjadril sa Lallana pre britský denník Mirror.

Liverpoolu patrí v tabuľke prvé miesto s náskokom šiestich bodov pred Manchestrom City. V najbližších siedmich dňoch ho však opäť čakajú dva náročné zápasy. V stredu sa v rámci Ligy majstrov predstaví na trávniku belgického Genku a v nedeľu v repríze ostatného finále LM hostí v ligovom dueli Tottenham Hotspur. Naďalej zostáva otázny štart egyptského kanoniera Mohameda Sahala, ktorý zápas s ManUtd vynechal pre zranenie členka. "Červení diabli" budú mať šancu ukončiť štvorzápasovú ligovú sériu bez výhry v nedeľu, keď zavítajú na štadión nováčika súťaže Norwichu City.

Viac o téme: Manchester United Liverpool FC
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Jon Super; VIDEO: digisport.sk
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy