VIDEO Neskutočné gólové tornádo: Leicester rozobral Southampton na deväť kúskov!

Jamie Vardy oslavuje gól Jamie Vardy oslavuje gól Zdroj: SITA/AP/Alastair Grant

SOUTHAMPTON - Futbalisti Leicesteru sa po drvivom víťazstve 9:0 v Southamptone posunuli v tabuľke anglickej ligy na druhé miesto. Na vedúci Liverpool strácajú zverenci trénera Brendana Rodgersa päť bodov. Päť gólov strelili hostia už v prvom polčase, hetrikom sa zaskveli Ayoze Pérez a Jamie Vardy. Na ihrisku súpera v anglickej lige ešte nikto tak vysokým rozdielom nevyhral.

V 10. minúte otvoril skóre z dorážky Ben Chilwell a pre Southampton tým začala desaťminútovka hrôzy, po ktorej prehrával už 0:3 a na ihrisku mu chýbal vylúčený obranca Ryan Bertrand. V závere polčasu pokorili domácu obranu ešte Pérez a Vardy.

Leicester ešte nikdy predtým nevyhral piatkový ligový zápas, zo siedmich zápasov vyťažil len dve remízy. V Southamptone ale nepoľavil ani po polčase: Pérez zavŕšil hetrik už v 57. minúte a v nastavení sa to podarilo tiež Vardymu, ktorý premenil penaltu.

Pérez nastrieľal tri góly Southamptone aj na jar, keď ešte hral za Newcastle. O deväť gólov naposledy skončil zápas Premier League v roku 1995, kedy Manchester United tým istým pomerom doma deklasoval Ipswich.

Viac o téme: Leicester City Southampton FC
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Alastair Grant; VIDEO: Footyroom
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy