Chystá sa megaprestup slovenského brankára? Dúbravka na radare londýnskeho klubu!

Martin DúbravkaMartin Dúbravka Zdroj: Profimedia

LONDÝN - Správy z viacerých anglických zdrojov tvrdia, že manažér Chelsea Frank Lampard postupne stráca dôveru v španielskeho brankára "The Blues" Kepu Arrizabalagu. To z časti naznačuje aj skutočnosť, že Lampard uprednostnil v posledných zápasoch 38-ročného skúseného gólmana Willyho Caballera.

Kepa prestúpil do Chelsea v roku 2018 za ohromných 71,6 miliónov libier zo španielskeho Athletica Bilbaa, ale jeho ďalšia budúcnosť v londýnskom klube zostáva podľa špekulácií Daily Mail a The Metro otázna. Na Lampardov zoznam prípadnych brankárskych posíl sa mal dostať Nick Pope z Burnley, Vicente Guaita z Crystal Palace, ale dokonca aj slovenský gólman Martin Dúbravka z Newcastlu United. 31-ročný slovenský reprezentant dlhodobo predvádza stabilné výkony a podľa názoru niektorých odborníkov na britských ostrovoch je len otázkou času, kedy zmení Dúbravka dres.
 
Zaujímavý názor v tomto prípade vyslovil aj bývalý anglický futbalista Tottenhamu Hotspur, Stoke City, West Bromwichu Albion, či Manchestru United Garth Crooks. "Londýnsky klub prešiel od Petra Čecha a Thibauta Courtoisa, teda dvoch brankárov svetovej úrovne až ku Kepovi a Caballerovi. Ak chce Chelsea bojovať o prvú štvorku, musí mať špičkového brankára. Z môjho pohľadu by sa mali vážne pozrieť na Martina Dúbravku z Newcastlu," uviedol spomínaný Crooks vo svojej rubrike pre BBC.
 
Dúbravka podpísal v októbri minulého roka nový 6-ročný kontrakt, ale vzhľadom na finančné možnosti Chelsea by jeho prípadná kúpa nemala byť žiadnym problémom. V každom prípade je jasné, že "Straky" sa svojej veľkej klubovej opory len tak ľahko nevzdajú, keďže Dúbravka patrí medzi najlepších brankárov v anglickej Premier League.
Viac o téme: Newcastle United Martin Dúbravka Chelsea FC
  • Autor: © Zoznam/mc
  • FOTO: Profimedia
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy