VIDEO Dúbravka s desiatym čistým kontom v sezóne, v Merseyside derby gól nepadol

Martin Dúbravka a Valentino Lazaro po výhre Newcastlu Martin Dúbravka a Valentino Lazaro po výhre Newcastlu Zdroj: SITA/AP/Owen Humphreys

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool remizovali vo svojom prvom vystúpení po reštarte najvyššej anglickej súťaže. V nedeľňajšom stretnutí 30. kola hrali v mestskom derby na ihrisku Evertonu 0:0. Na čele ligovej tabuľky majú pred druhým Manchestrom City náskok 23 bodov, ale o jeden odohratý duel navyše.

Bližšie ku gólu bol Everton, v 80. minúte sa Dominic Calvert-Lewin ocitol v dobrej príležitosti, ale brankár Alisson Becker jeho pokus zlikvidoval, vzápätí Tom Davies trafil ľavú žrď. "The Reds" prišli o dvoch hráčov, najprv pre zdravotné problémy musel v prvom polčase striedať stredopoliar James Milner, v závere duelu sa zranil aj stopér Joel Matip.

Liverpool strata bodov nemusí až tak mrzieť, na zisk prvého anglického titulu po tridsiatich rokoch mu v zostávajúcich stretnutiach stačí získať päť bodov. Najbližšie privíta Crystal Palace.

Slovenský brankár Martin Dúbravka si udržal čisté konto vo svojom prvom zápase po obnovení súťaže. Newcastlu United pomohol k domácemu triumfu nad Sheffieldom United 3:0. Dúbravka si pripísal desiatu "nulu" v tejto sezóne a v štatistike Premier League je na treťom mieste, o jedno čisté konto viac majú iba Nick Pope z Burnley a jeho nedeľňajší náprotivok Dean Henderson. Ten inkasoval až v druhom polčase po vylúčení Johna Egana. Skóre otvoril Allan Saint-Maximin, potom sa presadili Matt Ritchie a Joelinton.

Tom Davies a Naby Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Shaun Botterill


Reštart zvládli hráči londýnskej Chelsea, ktorí zvíťazili na ihrisku Aston Villy 2:1. Domáci viedli do 60. minúty, ale Christian Pulisic a Olivier Giroud otočili stav stretnutia v priebehu dvoch minút. Na oba góly prihral Cesar Azpilicueta. Aston Villa nevyhrala šiestykrát za sebou a v tabuľke je na devätnástom mieste. Chelsea si na štvrtej priečke zvýšila náskok pred Manchestrom United na päť bodov.

Premier League - 30. kolo:

FC Everton - FC Liverpool 0:0

Newcastle United - Sheffield United 3:0 (0:0)
Góly: 55. Saint-Maximin, 69. Ritchie, 78. Joelinton. ČK: 50. Egan (Sheffield) po 2. ŽK

Aston Villa - FC Chelsea 1:2 (1:0)
Góly: 43. Hause - 60. Pulisic, 62. Giroud

Viac o téme: FC Chelsea Newcastle United Martin Dúbravka Sheffield United FC
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Owen Humphreys; VIDEO: Digi Sport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy