Manchester po troch rokoch na čele tabuľky: Toto je presne to miesto, kam patríme!

Paul Pogba hrdinom Manchestru UnitedPaul Pogba hrdinom Manchestru United Zdroj: SITA/AP/Clive Brunskill

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru United potvrdili výbornú formu a po utorkovom víťazstve 1:0 na pôde FC Burnley sa vyhupli na čelo tabuľky anglickej Premier League. Trénera "červených diablov" Oleho Gunnara Solskjaera tešia zlepšujúce sa výkony mužstva, no upozorňuje, že je iba polovica sezóny a na hodnotenia je priskoro.

Hostia mali počas celého zápasu navrch, už v prvom polčase dokázali rozvlniť súperovu sieť, no gól Harryho Maguirea neplatil pre faul na Erika Pietersa. O triumfe United v dohrávke 1. kola rozhodol v 71. minúte tečovaným volejom francúzsky stredopoliar Paul Pogba. Vďaka víťazstvu sa dostali United na čelo tabuľky, kde majú trojbodový náskok pred majstrovským Liverpoolom. Práve s ním sa stretnú v nedeľnom šlágri na Anfielde. "Toto je presne to miesto, kam patríme," vyhlásil po zápase Srb Nemanja Matič.

ManUtd sa po odohratí väčšieho počtu stretnutí ocitol na čele Premier League po troch rokoch. V tejto fáze ročníka naposledy viedol tabuľku ešte v sezóne 2012/2013, v ktorej vybojoval majstrovský titul pod vedením Sira Alexa Fergusona. Po odchode legendárneho kouča z lavičky nastal úpadok mužstva, ani také osobnosti ako David Moyes, Louis van Gaal či José Mourinho neboli schopní dostať United späť na výslnie. Až bývalý hráč "červených diablov" Ole Gunnar Solskjaer dokázal vrátiť mužstvo na čelo súťaže, aj keď len v polovici sezóny. Platí to napriek mnohým zaváhaniam, keď hráči ManUtd prehrali doma v lige s Crystal Palace (1:3), Tottenhamom (1:6) i Arsenalom (0:1) a v Lige majstrov stroskotali už v skupinovej fáze. Z prvých šiestich duelov ligovej sezóny vydolovali iba dve víťazstvá. Formu nabrali na prelome rokov, keď z 11 zápasov v Premier League vyhrali deväť a v dvoch remizovali.

Solskjaer tak pomaly utišuje kritikov, ktorí spochybňovali, či má schopnosti viesť taký veľkoklub. "Samozrejme, nikto si nebude pamätať, kde sme sa nachádzali v januári," poznamenal nórsky kouč. "No určite sme spokojní s našou pozíciou. Je brilantná." Forma United priamo úmerne vzrastala s formou Pogbu. Francúzsky reprezentant ešte nedávno chcel odísť z Old Traffordu, no Solskjaer mu naďalej dôveroval a vsádzal na jeho schopnosti v strede poľa. Tréner zdôraznil, že 27-ročný stredopoliar je dôležitou súčasťou jeho plánov: "Vždy som hovoril, že Paul je pre nás kľúčový hráč. Je charakter, v šatni je lídrom, hráči k nemu vzhliadajú, pretože je majster sveta."


Skutočnú silu ManUtd otestuje cez víkend majstrovský Liverpool. "Vieme, že cestujeme na ihrisko úradujúceho šampióna. Uplynulé tri a pol sezóny hrajú neuveriteľne. Uvedomujeme si, že to bude náročný súboj, no sme naň pripravení. Nemôžeme hrať proti Liverpoolu v lepšom čase, pretože momentálne sme v skvelej forme, sme hladní po úspechu. Títo chalani sa chcú neustále zlepšovať a toto bude pre nás dobrý test."

Viac o téme: Manchester United Paul Pogba Ole Gunnar Solskjaer
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Clive Brunskill; VIDEO: Sky Sports
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy