Legendárny Roberto Carlos si zahrá v krčmovej lige: Klub ho vyhral v tombole za päť libier!

Roberto Carlos v drese Realu MadridRoberto Carlos v drese Realu Madrid Zdroj: SITA

LONDÝN - Jeden z najlepších ľavých obrancov futbalovej histórie Roberto Carlos bude vo februári na jeden zápas posilou anglického krčmového mužstva z grófstva Shropshire. Tím Bull In The Barne vyhral služby štyridsaťosemročného Brazílčana za päť libier v charitatívnej aukcii na serveri eBay.

"Zaplatíte päť libier za vstup do tomboly a získate tak šancu podpísať na jeden zápas profesionálneho futbalistu. Jeden z našich chlapcov si povedal, 'poďme do toho', a nakoniec sme to naozaj vyhrali," povedal pre BBC útočník a sekretár krčmového tímu Matthew Brown.

"V piatok večer som si vyrazil a v sobotu som sa zobudil s bolehlavom a mal som plný telefón od ľudí so správami typu 'je to pravda s tým Robertom Carlosom?'. V tej chvíli som si pomyslel, 'to nemôže byť realita, to sa mi snáď iba sníva," popisoval.

Majster sveta z roku 2002 ukončil definitívne kariéru v roku 2015 v Dillí. Najslávnejšie obdobie prežil v rokoch 1996-2007 v drese Realu Madrid, s ktorým vyhral trikrát Ligu majstrov a štyrikrát najvyššiu španielsku súťaž. V novom "angažmáne" zažije o dosť skromnejšie podmienky ako na San Bernabeu. "Kabína je presne v štýle nedeľnej ligy, jednoduchá, pár spŕch nefunguje," priznal Brown.

Roberto Carlos sa preslávil ako úspešný exekútor priamych kopov, jeho tvrdé a falšované rany sú legendárne. V tíme Bull In The Barne ale nebude mať zahrávanie trestných kopov automaticky predplatené. "Máme v mužstve pár chlapcov, ktorí mu najprv budú chcieť predviesť, čo dokážu," povedal sekretár tímu, ktorý bude mať vo februári o publicitu postarané.

Viac o téme: Roberto Carlos Bull In The Barne
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy