Pred rokom ukončil kariéru: Bývalý reprezentant si zahrá deviatu ligu

Bývalý český reprezentant Daniel PudilBývalý český reprezentant Daniel Pudil Zdroj: Profimedia

SHEFFIELD - Bývalý český futbalový reprezentant Daniel Pudil sa rok po konci profesionálnej kariéry dohodol na angažmáne v tíme Hallam FC, ktorý bude od novej sezóny hrať deviatu anglickú ligu. Druhý najstarší klub sveta, ktorý bol oficiálne založený v roku 1860, to oznámil na svojom twitterovom účte.

Tridsaťšesťročný obranca alebo záložník ukončil kariéru po sezóne 2020/21 v druholigovom Žižkove. Predtým nastupoval za Blšany, Liberec, Slaviu, Genk, Cesenu a v roku 2012 zamieril do anglického Watfordu. Medzi rokmi 2015 až 2019 hral Pudil za Sheffield Wednesday, a práve v "meste ocele" si vyskúša ďalší angažmán. Tridsaťpáťnásobný reprezentant si tak zahrá na najstaršom štadióne sveta na Sandygate Road.

"Daniel sa tu s rodinou usadil a chcel sa zapojiť do diania v nejakom miestnom klube. Vieme, že je veľmi zaneprázdený a že aj cez víkendy má veľa povinností, ale mohol by nastúpiť už 7. augusta v FA Cupe proti Bury," povedal serveru The Star tréner Craig Denton. "Ako kouč som úplne nadšený, že mám v tíme hráča takých kvalít. Aj v kabíne to už má veľký ohlas," dodal.

Hallam uplynulú sezónu ovládol v rámci Northern Counties East League nižšej Divízie One. Teraz sa posunul do Premier Division, čo je v hierarchii anglických súťaží deviata najvyššia súťaž.

Viac o téme: Daniel Pudil Hallam FC
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Hallam FC
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy