Toto sú najlepší mladí hráči, ktorých sa oplatí sledovať: V prestížnom zozname aj jeden Čech

V prestížnom rebríčku sa objavil aj záložník Realu Madrid Eduardo Camavinga V prestížnom rebríčku sa objavil aj záložník Realu Madrid Eduardo Camavinga Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

LEVERKUSEN - Útočník Leverkusenu Adam Hložek sa dostal do výberu desiatich najzaujímavejších mladých futbalistov v elitných ligách, ktorý pred štartom sezóny zostavila tlačová agentúra AP.

Dvadsaťročný český reprezentant sa gólovo presadil hneď pri súťažnej premiére za Bayer v pohári proti Elversbergu (3: 4) a podľa AP by mal ťažiť predovšetkým zo spolupráce s krajanom Patrikom Schickom.

"Leverkusen sa pri návrate do Ligy majstrov bude spoliehať na český útok. Adam Hložek ide v stopách Patrika Schicka, ktorý tiež začal kariéru v Sparte. Hložek je skvelý útočník, ktorý môže zahrať aj na krídle a dobre dopĺňať svojho reprezentačného spoluhráča," uviedla jedna z najväčších svetových agentúr.

Hložek prestúpil do tretieho tímu nemeckej ligy začiatkom júna z pražskej Sparty za zhruba pol miliardy českých korún. Ligový debut by si mohol odbyť už v sobotu na ihrisku Dortmundu.

Zoznam TOP 10 mladých hráčov pôsobiacich v Európe podľa agentúry AP:

Hráč Klub
Karim Adeyemi Borussia Dortmund
Harvey Elliot Liverpool FC
Carney Chukwuemeka Chelsea FC
Mohamed-Ali Cho San Sebastian
Eduardo Camavinga Real Madrid
Nicolo Rovella Juventus Turín
Lorenzo Pirola Salernitana
Hugo Ekitike PSG
Rayan Cherki Lyon
Adam Hložek Bayer 04 Leverkusen
Viac o téme: Adam Hložek
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy