Hráči Bayernu prispeli na boj proti pandémii: Nad koronavírusom môžeme zvíťaziť iba ako tím!

Hráč Bayernu Joshua Kimmich oslavuje gólHráč Bayernu Joshua Kimmich oslavuje gól Zdroj: TASR/AP/Matt Dunham

MNÍCHOV - Futbalisti FC Bayern Mníchov Leon Goretzka a Joshua Kimmich vytvorili platformu na boj proti koronavírusu. Na jej začiatok venovali milión eur. Iniciatíva "We Kick Corona" je zameraná na pomoc charitatívnym, sociálnym alebo medicínskym zariadeniam, ktoré v súčasnosti pomáhajú tým, ktorí potrebujú pomoc v dôsledku pandémie spôsobenej koronavírusom.

Tieto inštitúcie môžu prostredníctvom stránky www.WeKickCorona.com požiadať o okamžitý príspevok. Obaja iniciátori zároveň vyzývajú ostatných s cieľom podporiť tento projekt. "Koronavírus zdoláme len ako tím. Chceme v celom Nemecku pomôcť tým, ktorí pomáhajú iným," uviedol Goretzka v piatkovej tlačovej správe.

"Každý môže pomôcť, v malej či väčšej miere," tvrdí Kimmich a dodáva: "Z tejto krízy sa môžeme dostať iba vtedy, ak sa teraz ako spoločnosť zomkneme, ukážeme rozvahu a zodpovednosť, budeme tu jeden pre druhého a vzájomne si pomôžeme."

Pred pár dňami prišla s podobnou iniciatívou aj nemecká futbalová reprezentácia, ktorá sa rozhodla podporiť boj s koronavírusom čiastkou vo výške 2,5 milióna eur. "Futbalový svet sa zastavil. Zdravie ľudí a zbavenie sa tohto vírusu je prioritou číslo jeden. Robíme to pre vás, život sa nemôže zastaviť," odkázali nemeckí reprezentanti.

Müller poďakoval zdravotníkom za ich boj s pandémiou

Nemecký futbalista Thomas Müller sa poďakoval zdravotníckemu personálu za ich boj s pandémiou koronavírusu. Útočník Bayernu Mníchov vyzdvihol ich úsilie v čase, keď v krajine rapídne pribúdajú ďalšie prípady. Aktuálne Nemci evidujú takmer 20-tisíc nakazených a 59 mŕtvych.

Thomas Müller Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader

"Tento vírus dostal mnoho ľudí do extrémnej situácie – rodinnej, finančnej aj pracovnej. Ďakujem všetkým, ktorí mu čelia. Nedokážeme si ani predstaviť to nasadenie. Naše tréningy sú náročné, ale to je nič v porovnaní s ich nasadením pre spoločnosť," cituje Müllera portál kicker.de. Hráči Bayernu, rovnako ako ostatných klubov, trénujú od vypuknutia pandémie individuálne. "Snažíme sa jeden druhého motivovať," prezradil Müller.

Viac o téme: Bayern Mníchov Joshua Kimmich Leon Goretzka
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Matt Dunham
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy