VIDEO Borussia po reštarte Bundesligy deklasovala Schalke, Pekarík prispel k výhre Herthy

Erling HaalandErling Haaland Zdroj: SITA/AP/Martin Meissner

BERLÍN - Najvyššia nemecká futbalová súťaž sa po dvojmesačnej pauze vynútenej pandémiou koronavírusu opäť rozbehla 26. kolom. Druhý tím tabuľky Borussia Dortmund si poradil v šlágri so Schalke 04 hladko 4:0.

Prvý bundesligový gól po reštarte strelil Erling Haaland, nórsky útočník vo vestfálskom derby poslal Dortmund do vedenia v 29. minúte, keď usmernil do siete center Thorgana Hazarda z pravej strany. Náskok "žltočiernych" zvýšil tesne pred prestávkou Raphael Guerreiro, vysoký triumf spečatili v druhom polčase T. Hazard a svojím druhým gólom v zápase Guerreiro. Dortmund sa vďaka víťazstvu priblížil vedúcemu Bayernu na rozdiel jedného bodu, úradujúci majster si môže prinavrátiť štvorbodový náskok v prípade nedeľnej výhry na ihrisku Unionu Berlín. Schalke kleslo zo šiestej priečky na priebežnú ôsmu.

Hertha s Pekaríkom vyhrala

V ďalšom sobotnom dueli Hertha Berlín v základnej zostave s Petrom Pekaríkom triumfovala na ihrisku Hoffenheimu 3:0. Prvú žltú kartu po obnovení sezóny dostal v 11. minúte duelu v Hoffenheime za nedovolený zákrok práve slovenský reprezentant. S Herthou napokon slávil nečakane hladký triumf 3:0. Po bezgólovom prvom polčase sa ujali hostia vedenia v 58. minúte, keď volej Pekaríka stečoval do vlastnej siete domáci Akpoguma. O dve minúty poistil náskok Herthy Vedad Ibiševič, výhru spečatil v 74. minúte Matheus Cunha. Úspešnú zápasovú premiéru na lavičke Herthy absolvoval nový tréner Bruno Labbadia. Berlínčania poskočili na priebežné 11. miesto, Hoffenheim je deviaty.

Hráči Herthy Berlín aj Galéria fotiek (17) Zdroj: SITA/Thomas Kienzle/AFP pool via AP

Mönchengladbach sa dostal pred Lipsko

V ďalšom súboji tretie Lipsko iba remizovalo doma s Freiburgom 1:1. Hostia mohli aj vyhrať, ale gól Robina Kocha v štvrtej minúte nadstaveného času napokon neplatil, systém VAR odhalil ofsajd. Wolfsburg uspel na trávniku Augsburgu 2:1, víťazný gól "vlkov" strelil v nadstavení Daniel Ginczek. V dueli dvoch tímov zo spodku tabuľky hrala Fortuna Düsseldorf s SC Paderborn nerozhodne 0:0.

Vo večernom súboji zvíťazila Borussia Mönchengladbach na ihrisku Eintrachtu Frankfurt 3:1. Slovenský reprezentant v službách hostí László Bénes sa dostal na ihrisko v 90. minúte. Borussia otvorila skóre už po 40 sekundách, keď sa presadil Alassane Plea.

Ramy Bensebaini oslavuje gól Galéria fotiek (17) Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst, Pool

Bundesligu reštartovali bez divákov a za prísnych hygienických opatrení. Hráči si museli zvyknúť na komornú atmosféru na štadiónoch, odpustiť si museli aj spoločné oslavy gólov či podávanie si rúk. Zakázané bolo odpľúvanie si, náhradníci i tréneri museli dodržiavať rozostupy a nosiť ochranné masky. Tréneri však mohli v zápasoch vystriedať až piatich hráčov. Novinka má chrániť zdravie futbalistov, ktorých čaká nahustený program, keďže v pláne je dokončiť ročník do 30. júna. V nedeľu pokračuje liga zápasmi 1. FC Kolín - FSV Mainz a Union Berlín - Bayern Mníchov, kolo dohrajú pondelkovým súbojom Werder Brémy - Bayer Leverkusen.
      
Bundesliga - 26. kolo:
Borussia Dortmund - Schalke 04 4:0 (2:0)
Góly: 45. a 64. Guerreiro, 29. Haaland, 48. T. Hazard

RB Lipsko - SC Freiburg 1:1 (0:1)
Góly: 77. Poulsen - 34. Gulde
      
TSG Hoffenheim - Hertha BSC Berlín 0:3 (0:0)
Góly: 58. Akpoguma (vl.), 60. Ibiševič, 74. Cunha
/P. Pekarík (Hertha) hral celý zápas/

  

Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 0:0
      
FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1:2 (0:1)
Góly: 54. Jedvaj – 43. Steffen, 90.+1 Ginczek

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:3 (0:2)
Góly: 81. Silva - 1. Plea, 7. Thuram, 73. Binsibajní (11 m)
/Bénes (Borussia) nastúpil v 90. minúte)

Viac o téme: Hertha Berlín Borussia Dortmund Peter Pekarík FC Schalke 04
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Martin Meissner; VIDEO: BT Sport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy