VIDEO Prvotriedne futbalové divadlo v Dortmunde: Der Klassiker patrí znovu Bayernu!

Hráči Bayernu sa tešia z góluHráči Bayernu sa tešia z gólu Zdroj: SITA/AP/Bernd Thissen

DORTMUND - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotňajšom šlágri 7. kola najvyššej nemeckej súťaže na pôde Borussie Dortmund 3:2. V 80. minúte strelil víťazný gól Leroy Sane. Obhajcovia titulu sú so ziskom 18 bodov na čele tabuľky o dva body pred RB Lipsko, Dortmund na treťom mieste má na konte 15 bodov.

Veľkú príležitosť na otvorenie skóre mal už v 14. minúte hosťujúci Leon Goretzka, ktorého hlavičku vyrazil domáci brankár Roman Bürki. Onedlho sa v šanci na opačnom konci ocitol Erling Braut Haaland, ale zoči-voči súperovmu brankárovi Manuelovi Neuerovi nezakončil razantne ani presne. V 24. minúte sa presadil Lewandowski, systém VAR však posúdil jeho postavenie v čase prihrávky Sergea Gnabryho ako ofsajdové.

Do vedenia sa dostala Borussia v 45. minúte, Raphael Guerreiro našiel prihrávkou pod seba Marca Reusa, ktorý z prvej prekonal Neuera. Lenže, náskok domácim nevydržal ani do prestávky, v nadstavenom čase prvého dejstva mal Bayern výhodu priameho kopu, z ktorého strelou okolo múru vyrovnal David Alaba.

VIDEO Prvotriedne futbalové divadlo Galéria fotiek (13) Zdroj: SITA/AP/Martin Meissner

Haaland mal ďalšiu možnosť krátko po zmene strán, no v šestnástke neposlal nabiehajúcemu spoluhráčovi presnú loptu. Dortmund pykal a inkasoval v závere prvého aj na začiatku druhého polčasu. Po centri Lucasa Hernandeza z ľavého kraja Lewandowski predskočil Matsa Hummelsa a poslal úradujúcich šampiónov do vedenia. V 51. minúte mohli mať už dvojgólový náskok, Kingsley Coman opečiatkoval žrď. Šancu na skórovanie si vypracoval aj Reus, cez obrancu prenikol do šestnástky a vystrelil, tentoraz bol v mikrosúboji úspešný Neuer.

Bayern sa dočkal poistky desať minút pred koncom riadneho hracieho času. Vyšla mu rýchla kontra, Lewandowski vysunul striedajúceho Saneho a ten prekonal Bürkiho. Domáci ešte zabojovali a znížili už o tri minúty neskôr, Haaland si spracoval center od Guerreira, obišiel Neuera a skóroval popod hádžuceho sa brankára. V nadstavenom čase VAR opäť neuznal gól Lewandowskému pre ofsajd, no všetky body už zostali Bayernu, ktorý sa vrátil na čelo tabuľky pred Lipsko. To triumfovalo doma nad SC Freiburg 3:0.

"Zaslúžili sme si zvíťaziť v tomto zápase, pretože sme boli v správnom čase na správnom mieste častejšie než súper. Zabrali sme a dokázali sme ísť na plný plyn počas celých 90 minút. Sme vo fáze, keď zápasy nasledujú jeden za druhým, musíme sa tomu prispôsobiť," povedal stredopoliar Bayernu Goretzka pre agentúru DPA.

Bundesliga - 7. kolo:

Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 2:3 (1:1)
Góly: 45. Reus, 83. Haaland - 45.+4 Alaba, 48. Lewandowski, 80. Sane

Viac o téme: Bayern Mníchov Borussia Dortmund Bundesliga
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Bernd Thissen; VIDEO: Digisport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy