Valjent po historickom výsledku proti hviezdam Realu vyzdvihol Benzemu: Má obrovskú kvalitu!

Martin Valjent a Vinícius JúniorMartin Valjent a Vinícius Júnior Zdroj: profimedia.sk

MALLORCA - Športoví fanúšikovia na španielskom ostrove Malorka v sobotu neoslavovali iba svadbu ich tenisového velikána Rafaela Nadala, ale aj tretie víťazstvo nováčika najvyššej futbalovej súťaže RCD Mallorca v tejto sezóne 2019/2020. Oslavy boli o to bujarejšie, že Mallorca zdolala ašpiranta na titul Real Madrid a kráľovskému veľkoklubu uštedrila prvú prehru v La Lige v tejto sezóne. A bol pri tom aj slovenský reprezentant Martin Valjent, ktorý odohral v strede obrany domácich celý zápas.

"Je to obrovský úspech pre nás hráčov, možno aj celý ostrov. Sú to zápasy, ktoré niekto zažije možno raz za život. Na druhej strane, v tabuľke sú za to iba tri body, takže sa musíme čo najlepšie pripraviť na najbližší zápas. Verím, že toto nám dodá sebavedomie aj motiváciu navyše. Víťazstvo nad Realom chutí jedinečne, ale musíme ďalej pracovať, aby tá sezóna bola pekná," povedal Valjent vo videu, ktoré sprostredkoval mediálny manažér Jozef Korbel zo spoločnosti AA Sports Management. "Vo víťazstvo nad Realom sme verili celý týždeň a teraz sme šťastní. Na druhej strane si uvedomujeme, že je len začiatok sezóny a ešte sme nič nedosiahli," pridal svoj názor strelec gólu Lago Junior, cituje ho portál denníka Marca.

Z historického hľadiska Mallorca zdolala Real Madrid v domácom stánku Estádio de Son Moix prvýkrát po 13 rokoch a celkovo hráči RCD odohrali päťstý zápas na domácom ihrisku v najvyššej súťaži. Real prevýšil Mallorcu takmer vo všetkých štatistických ukazovateľoch okrem počtu gólov. Domáci skórovali vďaka útočníkovi z Pobrežia Slonoviny Lagovi Juniorovi už v 7. min a najtesnejšie vedenie si udržali do konca zápasu. A to mali proti sebe ofenzívnych hráčov ako Karim Benzema, Luka Jovič, Casemiro či Isco. Dvadsaťtriročný Valjent po postupe RCD do najvyššej súťaže nevynechal v La Lige ani minútu. Špecializovaný web WhoScored ohodnotil slovenského hráča známkou 7,08, štvrtou najlepšou z domáceho tímu a siedmou najvyššou celkovo spomedzi všetkých aktérov na ihrisku. Pre porovnanie, na hodnotu sedem sa nedostali ani dvaja hviezdni zadáci "bieleho baletu" - Sergio Ramos (6,46) a Marcelo (6,75).

"Ak nejaký útočník je tak neskutočne veľa rokov číslo v Reale Madrid, má obrovskú kvalitu. Benzema je presne taký. Aj v tomto zápase to opäť dokázal. My sme sa snažili mu to čo najviac znepríjemniť. Dostal sa do jednej veľkej šance, ale podarilo sa nám udržať čisté konto," uviedol Valjent na adresu Benzemu. K celkovej hre svojho tímu ešte mladý slovenský stopér dodal: "Hrali sme veľmi aktívne, ´pressovali´ sme, nedávali sme im priestor. Ťažšie fázy boli vtedy, keď oni mali v moci loptu, sú to všetko kvalitní hráči. Dostávali nás pod tlak, ale veľmi dobre sme si s nimi poradili."

Mallorca sa po triumfe nad Realom dostala mimo pásma zostupu. V nekompletnej tabuľke La Ligy počas 9. kola je momentálne pätnásta.

Viac o téme: RCD Mallorca Karim Benzema Martin Valjent Real Madrid CF
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: profimedia.sk
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy