Vyhodnotí sa La Liga podľa aktuálneho postavenia tabuľky? Takýto je názor šéfa španielskej federácie

Vinicius Junior, Lionel Messi a Toni KroosVinicius Junior, Lionel Messi a Toni Kroos Zdroj: SITA/AP - Manu Fernandez

BRATISLAVA - Šéf Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) Luis Rubiales uviedol, že predčasné ukončenie sezóny 2019/2020 v La Lige a jej vyhodnotenie podľa aktuálnej tabuľky považuje za "nespravodlivé". Vylúčil tak scenár, že v prípade, ak by súťaž pre šíriaci koronavírus bolo nutné zrušiť, trofej pre šampióna by dostal tím, ktorý by v tom čase figuroval na 1. mieste. Taktiež podotkol, že nedokáže zaručiť dokončenie tohto ročníka do 30. júna.

"V uplynulých dňoch sme s predstaviteľmi Európskej futbalovej únie (UEFA) spolupracovali telefonicky a prostredníctvom videokonferencie. Predložili sme jej niekoľko návrhov, ktoré boli schválené. Už vieme, v akej situácii sa nachádzajú európske poháre, domáce ligové súťaže aj majstrovstvá Európy," poznamenal Rubiales podľa webu denníka AS.

UEFA v utorok rozhodla o posunutí ME 2020 na budúci rok. Národné a kontinentálne pohárové súťaže by sa mali dohrať do konca júna, ak to dovolí situácia ohľadne koronavírusu v Európe, kde sa šírenie nákazy zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu. "Súťaže sa musia dokončiť do 30. júna. Všetky mužstvá musia odohrať všetky stretnutia, o tomto sme diskutovali s ďalšími členskými federáciami a výkonným výborom UEFA. Sezóna 2019/2020 sa musí uzavrieť s rovnakými pravidlami a nezmení to ani výnimočná situácia. Nedokážem povedať, či sa to podarí do 30. júna, ale bolo by nespravodlivé, keby sme sezónu vyhodnotili podľa súčasného stavu," doplnil Luis Rubiales.

Koronavírus v ostatných dňoch mimoriadne zasiahol aj španielske územie, zvlášť hlavné mesto Madrid. V stredu o 10.00 h hlásili v krajine takmer 12-tisíc nakazených a vyše 500 úmrtí, čo predstavuje štvrté najvyššie číslo na svete po Číne, Taliansku a Iráne.

Viac o téme: FC Barcelona Real Madrid La Liga Luis Rubiales
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Manu Fernandez
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy