Ancelotti vybojoval s Realom prvú trofej v sezóne: Víťazstvo je výsledkom tvrdej práce

Futbalisti Realu Madrid oslavujú víťazstvo vo finále španielskeho Superpohára nad Athleticom BilbaoFutbalisti Realu Madrid oslavujú víťazstvo vo finále španielskeho Superpohára nad Athleticom Bilbao Zdroj: TASR/AP/Hassan Ammar

DŽIDDA - Futbalisti Realu Madrid si nenechali vziať prvú trofej na domácej scéne v roku 2022, v nedeľu zdolali Athletic Bilbao 2:0 a vybojovali španielsky Superpohár. Trofej získali dvanástykrát v histórii, keď uspeli v oboch vydaniach súťaže na pôde Saudskej Arábie.

Kráľovskému veľkoklubu priniesol pokoj na kopačky Luka Modrič, ktorý v Džidde otvoril skóre v 38. minúte a stal sa vo veku 36 rokov historicky najstarším strelcom v súťaži. Tesne po zmene strán pridal poisťujúci zásah Karim Benzema. "Z tohto duelu si môžeme odniesť veľa. Predovšetkým to, že máme veľmi dobrý káder, pripravený bojovať o čokoľvek. Vieme hrať rozličnými spôsobmi. Kroos a Modrič možno nevedia až tak dobre brániť, no vedia sa tímu úplne odovzdať. Trofej sme si zaslúžili. Odohrali sme tu dva rozdielne a dobré zápasy," zhodnotil vystúpenie na turnaji v Saudskej Arábii tréner Realu Carlo Ancelotti.

Futbalisti Realu Madrid oslavujú Galéria fotiek (9) Zdroj: TASR/AP/Hassan Ammar

Taliansky kouč vybojoval pre Real piatu trofej. Počas svojho prvého pôsobenia v Madride triumfoval v španielskom Kráľovskom pohári, Lige majstrov, Superpohári UEFA a na MS klubov. "Víťazstvo je výsledkom tvrdej práce. Treba si to vážiť, pretože nie vždy sa veci vyvíjajú iba dobre. V Neapole i Evertone som odvádzal dobrú prácu, no nevyhral som tam nič," pripomenul Ancelotti.

Realu sa darí aj v La Lige, tabuľku vedie o päť bodov pred FC Sevilla. Najbližšie nastúpi v stredu vo štvrťfinále domácej pohárovej súťaže proti Elche.

Viac o téme: Real Madrid Athletic Bilbao
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy