Ancelotti nebol spokojný s výkonom hráčov Realu: Po šampionáte nemôžeme byť na špičkovej úrovni

Karim BenzemaKarim Benzema Zdroj: SITA/AP/Hussein Malla

RIJÁD - Futbalisti Realu Madrid nepredviedli v stredajšom semifinále španielskeho Superpohára svoj najlepší výkon.

Uviedol to tréner Carlo Ancelotti, jeho zverenci sa však napriek tomu tešili z víťazstva nad Valenciou 4:3 po jedenástkovom rozstrele. V riadnom čase i po predĺžení sa zápas skončil nerozhodne 1:1. Taliansky tréner pripisuje pokles formy svojho tímu aj účinkovaniu mnohých svojich zverencov na MS v Katare.

Po šampionáte nemôžeme byť na špičkovej úrovni

"Je to unikátna sezóna so svetovým šampionátom uprostred. Na MS sme mali 14 hráčov, takže je normálne, že 20 dní po ich skončení nemôžeme byť na špičkovej úrovni," citovala Ancelottiho agentúra AFP.

Real viedol po úspešnej penalte francúzskeho útočníka Karima Benzemu z 39. minúty. Na 1:1 vyrovnal na začiatku druhého polčasu brazílsky stredopoliar Samuel Dias Lino, no do konca riadneho hracieho času sa už ani jeden z tímov gólovo nepresadil.

V nadstavenom čase druhého polčasu mohol rozhodnúť krídelník Los Blancos Vinícius Junior, jeho pokus však zlikvidoval brankár Valencie Giorgi Mamardašvili a zápas poslal do predĺženia.

Skákajúci Éder Militao Galéria fotiek (12) Zdroj: SITA/AP/Hussein Malla

Madridčanov výrazne podržal brankár Thibaut Courtois, ktorý si pripísal niekoľko úspešných zákrokov, ale výkonom medzi tromi žrďami nezaostal ani Mamardašvili.

"Courtois je jeden z najlepších štyroch alebo piatich brankárov na svete, ale náš brankár predviedol rovnako štyri alebo päť veľmi dobrých zákrokov," povedal tréner Valencie Gennaro Gattuso.

Karim Benzema a André Galéria fotiek (12) Zdroj: SITA/AP/Hussein Malla

Jeho zverenci mohli rozhodnúť v 110. minúte predĺženia, no Courtois predviedol skvelý reflex, keď chytil strelu stredopoliara Francisca Pereza. Zápas rozhodol až jedenástkový rozstrel, v ktorom sa lepšie darilo Realu.

Kým Madridčania premenili všetky štyri svoje pokusy, futbalisti Valencie nepremenili dva. Bránku prestrelil švajčiarsky obranca Eray Cömert, ktorý po faule na Benzemu zapríčinil pokutový kop v prvom polčase.

Rodrygo a Nico González Galéria fotiek (12) Zdroj: SITA/AP/Hussein Malla

V druhom prípade zasiahol Courtois, ktorý predvídal úmysel kapitána súpera Joseho Gayu strieľať do stredu bránky. "Je jasné, že ako brankár si musíte naštudovať penalty. Gaya naposledy penaltu nedal proti Seville, keď strieľal vľavo. Poslednú premenil do stredu proti Betisu, takže sme vedeli, že bude strieľať tam," vysvetlil Belgičan.

Nemali sme šťastie, ale taký je futbal

"Nemali sme šťastie na našej strane, ale taký je futbal. Šťastie treba mať a dnes sme ho nemali. Nedali sme dve penalty," dodal Gattuso.

Éder Militao, Karim Benzema Galéria fotiek (12) Zdroj: SITA/AP/Hussein Malla

Real nastúpi v nedeľu vo finále súťaže proti Barcelone alebo Betisu Sevilla, druhý semifinálový duel bol na programe vo štvrtok. Španielsky Superpohár sa hrá v súčasnom formáte od roku 2020 v Saudskej Arábii a napriek kritike za nedodržiavanie ľudských práv zo strany hostiteľskej krajiny to tak má zostať až do roku 2029.

Viac o téme: Carlo Ancelotti Real Madrid Valencia
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy