Kritika prišla takmer okamžite, líder tímu pod dekou krízy: Vyzerá byť mäkký ako mozzarella!

Miralem PjaničMiralem Pjanič Zdroj: SITA/AP/La Presse/Fabio Ferrari

TURÍN - Všetci máme radi prirovnania a najmä vtedy, ak sú trefné a maximálne presne vystihujúce aktuálny stav. Bývalý šéf Juventusu Turín Cobolli Gigli si poriadne rýpol do jedného z kľúčových mužov súčasného mužstva Miralema Pjaniča, pričom zvolil zaujímavú komparáciu. Hviezdu z Bosny a Hercegoviny prirovnal k obľúbenému syru mozzarella.

Giglimu sa nepáčil nedeľný výkon tímu na ihrisku Hellasu Verona, kde Juve šokujúco odišlo s úplne prázdnymi rukami po prehre 1:2. "Vždy som bol kritický voči Mauriziovi Sarrimu (súčasný kouč Juventusu, pozn.), ale nerád kopem do niekoho, keď už leží na zemi," povedal nekompromisný Cobolli. 

Tu sa však kritika neskončila, Cobolli v nej pokračoval. "Paratici (CEO Juventusu, pozn.) povedal, že Dybala je jedným z našich najlepšách hráčov, tak prečo ho chce predať?" pokračoval muž, ktorý si veľmi dobre pamätá škandál Calciopoli. Juventus bol pre korupciu vtedy poslaný do Serie B. 

Miralem Pjanič Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP/Luca Bruno

Pozorovatelia Juventusu si myslia, že mnoho problémov terajšieho tímu súvisí so záložnou formáciou. Nie preto, žeby nebola dostatočne kvalitná, ale pre neustále Sarriho čachre-machre a nekonzistentnosť zápasových súpisiek. "Ťažkosti stredu poľa sú psychologické. Pjanič vyzerá byť mäkký ako mozzarella. Vyzerá unavene, pravdepodobne potrebuje odpočinok. Problém v strede poľa treba vyriešiť. 

Môže osem titulov v domácej súťaži zobrať hráčom chuť víťaziť a bojovať o ďalšie trofeje? Iste, všetko je možné, ale Giovani Coboli Gigli sa k tomuto názoru rozhodne neprikláňa. Juventus by mal byť naučený vyhrávať konzistentne a každý rok - podľa možnosti o všetky dostupné trofeje. 

"Veriť, že hráči sú unavení z neustáleho vyhrávania, je trochu dramatické. Navyše ak si uvedomíme, k akým investíciám prišlo. Rodina Angelliovcov podstúpila riskantné, no správne obchody. Andrea Agnelli je excelentný komunikátor, možno jediný, ktorý dokáže okamžite vziať situáciu do rúk a vyriešiť ju," myslí si 75-ročný taliansky právnik. 

Miralem Pjanič Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP/Gregorio Borgia

Ak sa pristavíme pri kritike Miralema Pjaniča, tak čísla hovoria nasledovne. 29-ročný líder Bosny a Hercegoviny prišiel do Juventusu po sezóne snov v AS Rím. Počas nej nastúpil do 33 zápasov Serie A, vsietil 10 gólov a pridal 12 asistencií. Pre Gialorossi teda bolo priam nemožné udržať ho vo svojich radoch, keď zavolal Juventus. 

Čisto zo štatistického hľadiska sa Pjanič týmto číslam nepriblížil. V aktuálnom ročníku má pri svojom mene tri góly a dve asistencie v 21 zápasoch, pričom posledný príspevok prišiel v podobe gólu proti Atalante ešte počas novembra 2019. 


Čítajte aj: VIDEO Gól Ronalda Juventusu nestačil: Hellas obratom šokoval ďalšieho veľkého favorita!


Viac o téme: Juventus Turín Serie A Miralem Pjanič Cobolli Gigli
  • Autor: © Zoznam/Ondrej Herceg
  • FOTO: SITA/AP/La Presse/Fabio Ferrari
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy