VIDEO 60-ročný viceprezident Surinamu v CONCACAFe: Po zápase rozdával súperovým hráčom peniaze!

Viceprezident Surinamu Ronnie BrunswijkViceprezident Surinamu Ronnie Brunswijk Zdroj: repro foto - Twitter

TEGUCIGALPA - Surinamský futbalový klub Inter Moengotapoe a honduraský Olimpia Tegucigalpa boli kvôli korupcii vylúčené z Ligy CONCACAF, druhého najvyššieho stredoamerického pohára po Lige majstrov. Po vzájomnom zápase prvého kola, ktoré sa skončilo výhrou hosťujúceho tímu 6:0, prijalo niekoľko hráčov Olimpie od súpera peniaze.

V stretnutí nastúpil aj šesťdesiatročný surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk, ktorý je majiteľom a predsedom Interu. Bývalý vodca povstalcov v surinamskej občianskej vojne odohral ako kapitán 54 minút po boku svojho syna Damiana, ktorý je o 40 rokov mladší. Po zápase Brunswijk rozdával hráčom súpera peniaze. Za svoje počínanie dostal vo futbale trojročný dištanc.

Zástupcovia Olimpie vo vyhlásení uviedli, že prijatie peňazí v šatni po zápase bola chyba a že z nej vyvodia disciplinárne následky. Peniaze venujú honduraskej nadácii na liečbu detskej rakoviny.

Na bohatého surinamského podnikateľa Brunswijka bol v minulosti vydaný zatykač. V Holandsku bol odsúdený na osem rokov a vo Francúzsku na desať rokov za obchod s drogami. Surinam svojich obyvateľov nevydáva.

Viac o téme: Ronnie Brunswijk Surinam
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy