VIDEO Hamšík nás po žrebe pasuje do role favoritov: Určite tam boli nepríjemnejšie mužstvá

Marek Hamšík sa raduje z výhry nad PoľskomMarek Hamšík sa raduje z výhry nad Poľskom Zdroj: SITA/AP/Evgenya Novozhenina

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti budú o návrat do B-divízie Ligy národov bojovať výhradne s krajinami z bývalej ZSSR. V 3. skupine C-divízie sa stretnú s Bieloruskom, Azerbajdžanom a víťazom baráže medzi Kazachstanom a Moldavskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

"Spoznali sme súperov v Lige národov, dá sa povedať, že sú to všetko mužstvá z bývalého Sovietskeho zväzu, s ktorými sa aj poznáme. Či už je to Bielorusko alebo Azerbajdžan. Budeme mať aj nového súpera, ktorého nepoznáme, ako je Kazachstan alebo Moldavsko. Myslím si, že je to prijateľná skupina, určite tam boli nepríjemnejšie mužstvá. Určite sme favorit skupiny a pobijeme sa o prvé miesto a postup," povedal reprezentačný kapitán Marek Hamšík.

Liga národov sa bude hrať budúci rok v júni, ktorý bude "nabitý" so 4. kolami. V septembri sa odohrajú zostávajúce dve kolá. Víťazov skupín A-divízie čaká od 14. do 18. júna 2023 finálový turnaj. V marci 2024 sa potom rozhodne v baráži o zostupujúcich do D-divízie.

Z LN bude zrejme šanca postúpiť cez baráž aj na majstrovstvá Európy 2024 do Nemecka. Otázny je ale ešte formát kvalifikácie, známy bude až v júni 2022. Slovensko už má s play off LN dobrú skúsenosť, práve cez ňu postúpilo na EURO 2020, ktoré pre pandémiu COVID-19 odohralo v tomto roku. Vyradilo v nej Írsko aj Severné Írsko.

Viac o téme: Marek Hamšík Slovensko Žreb
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Slovenský futbalový zväz
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy