Prečo nepostavil Ronalda? To je otázka za milión dolárov, reaguje tréner Portugalska

Portugalský futbalista Cristiano RonaldoPortugalský futbalista Cristiano Ronaldo Zdroj: SITA/AP/Jose Breton

SEVILLA - Futbalisti Portugalska remizovali v úvodnom kole "českej" skupiny A2 Ligy národov 1:1 v Španielsku a tréner Fernando Santos prekvapil výberom základnej zostavy. V otváracej jedenástke totiž chýbal hviezdny Cristiano Ronaldo, so 115 gólmi historicky najlepší reprezentačný strelec. Podľa kouča majstrov Európy z roku 2016 to bolo iba z taktických dôvodov.

"Cristiano Ronaldo? Inokedy sa ma ľudia pre zmenu pýtajú, prečo hrá od začiatku. To je otázka za milión dolárov," citovala Santosa agentúra Reuters. "Usúdili sme, že v tomto zápase bude lepšie nasadiť iných hráčov," uviedol šesťdesiatšesťročný kouč.

Portugalci v Seville dlho prehrávali, v 25. minúte sa trafil útočník Álvaro Morata. V 62. minúte prišiel na ihrisko z lavičky Ronaldo a o dvadsať minút neskôr vyrovnal premiérovým gólom v národnom tíme stredopoliar Ricardo Horta.

"Bolo to taktické rozhodnutie. Dúfali sme, že by Cristiano mohol po polčase prísť do hry a rozhodnúť zápas," vyhlásil Santos. "Rozhodne to nemalo nič spoločné s Cristianovou formou, o tom sa vôbec nebavíme," dodal na adresu päťnásobného držiteľa Zlatej lopty.

Portugalsko v ďalšom zápase Ligy národov privíta v nedeľu doma Švajčiarsko. Vo štvrtok zavíta do Lisabonu česká reprezentácia.

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Portugalsko Španielsko Fernando Santos Liga národov
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy