Nemci si pod Flickom držia neporaziteľnosť: Omladení Taliani zaujali výkonom

Lorenzo Pellegrini a Niklas Süle v súbojiLorenzo Pellegrini a Niklas Süle v súboji Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

BOLOGNA - Nemeckí futbaloví reprezentanti pod vedením trénera Hansiho Flicka stále neokúsili trpkosť prehry. V úvodnom vystúpení v Lige národov v Bologni remizovali s domácim Talianskom 1:1, keď oba góly padli v záverečnej dvadsaťminútovke v priebehu troch minút. Taliani nastúpili v šlágri 3. skupiny elitnej A-divízie s omladeným kádrom.

Taliani nastúpili v šlágri 3. skupiny elitnej A-divízie s omladeným kádrom. Tréner Roberto Mancini sa po tom, ako úradujúci majstri Európy senzačne nezvládli kvalifikáciu a druhýkrát za sebou nebudú hrať na svetovom šampionáte, rozhodol dať šancu viacerým novým hráčom.

Najskúsenejší hráč mal 23 rokov

Najskúsenejším mužom v talianskom výbere bol 23-ročný brankár Gianluigi Donnarumma, ktorý nastúpil na 44. reprezentačný zápas. Ten bol jediným hráčom v základnej zostave v porovnaní so stredajším duelom “Finalissima 2022”, teda súbojom úradujúcich majstrov Európy a Južnej Ameriky, v ktorom Taliani prehrali na londýnskom štadióne Wembley s Argentínou 0:3.

Mladí Taliani výkonom zaujali, skóre mohol otvoriť v prvom polčase útočník Sassuola Gianluca Scamacca, ale jeho strela z 25 metrov skončila na žrdi. Šancu mali aj hostia, no nepresadil sa Serge Gnabry. Góly padli až po zmene strán. Skóre otvorili domáci, keď center 18-ročného debutanta Wilfrieda Gnonta premenil v 70. minúte na gól útočník AS Rím Lorenzo Pellegrini.

Reakcia Nemcov bola rýchla

Nemci však reagovali bleskovo a o tri minúty neskôr vyrovnal Joshua Kimmich. Stredopoliar Bayernu Mníchov mohol v závere aj rozhodnúť, ale bod domácim zachránil Donnarumma. “Škoda, že sme inkasovali tak rýchlo po našom góle. Chlapcov však musím pochváliť, hrali sme vyrovnanú partiu so silným tímom,” povedal podľa espn.com tréner “azúrových” Mancini.

Taliani natiahli úspešnú sériu s Nemeckom, s ktorým ešte nikdy v histórii neprehrali v súťažnom zápase v riadnom hracom čase. Nemci zdolali Talianov naposledy na Euro 2016 po jedenástkovom rozstrele. “Remíza sa nám máli, prišli sme sem s cieľom vyhrať. Bohužiaľ sme nehrali našu hru,” povedal Kimmich pre televíziu RTL.

Nový tréner si drží neporaziteľnosť

Nemci pod vedením trénera Flicka, ktorý po minuloročných majstrovstvách Európy nahradil Joachima Löwa, neprehrali ani raz v desiatich zápasoch, keď vyhrali osem a remizovali dva. Pred Flickom zaznamenali podobnú sériu na lavičke Nemcov len Sepp Herberger a Josef Derwall.

V ďalšom zápase sa Nemci predstavia v utorok doma proti Anglicku, Taliani privítajú v Cesene maďarských futbalistov, ktorí prekvapujúco zdolali v sobotu Angličanov 1:0.

Viac o téme: Nemecko Taliansko Liga národov
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Youtube/ italy vs germany
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy