Slovenskí futbalisti nechali na ihrisku všetko: Hlasy po dôležitom víťazstve v Maďarsku

Na snímke radosť trénera Slovenska Pavla HapalaNa snímke radosť trénera Slovenska Pavla Hapala Zdroj: TASR - Martin Baumann

BUDAPEŠŤ - Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v pondelňajšom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Budapešti nad Maďarskom 2:1 a priblížili sa k postupu na kontinentálny šampionát z E-skupiny. V tabuľke majú deväť bodov, pričom sa dotiahli práve na Maďarov, s ktorými majú lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov.

Hlasy (zdroj: RTVS):

Pavel Hapal (tréner SR): "Som veľmi rád, že sme sa rehabilitovali za piatok, duel proti Chorvátom nám vôbec nevyšiel. Rehabilitovali sme sa slovenským fanúšikom. Duel v Maďarsku bol vynikajúci z oboch strán, pred divákov to bolo skvelé predstavenie. My sme napokon tí šťastnejší. Kráčali sme si za troma bodmi. Hráčov musím za tento duel pochváliť. Kľúčové dnes bolo, aby sme súpera vysoko napádali. Súper má vysokého útočníka a keď nám kopali loptu do šestnástky, tak bol problém. Keď to šlo z ich polovice, tak sme súboje vyhrávali, pozbierali sme dosť lôpt. Boli sme silní tiež v kombinácii."

Róbert Boženík (útoční SR, autor víťazného gólu): "Dať víťazný gól v tak dôležitom súboji je úžasné, ale nie je to len o mne, ale o celom tíme, ako sme pracovali celých 90 minút. Hrali sme ako jedna mašina a teraz sa môžeme tešiť a potešili fanúšikov, ktorí sem prišli. Pri góle som si to chcel dobre prebrať, vystreliť som to chcel po zemi a vyšlo to. Gól by som chcel venovať ocinovi, pretože leží v nemocnici a nemohol prísť ani na zápas proti Chorvátom. Chcem ho pozdraviť a prajem mu skoré uzdravenie. Na ihrisku sme si veľa odtrpeli, ale triumf teraz chutí o to viac."

Róbert Mak (stredopoliar SR, autor prvého gólu): "Mali sme to veľmi ťažké po domácej prehre s Chorvátmi. Do zápasu sme šli s tým, že nemáme čo stratiť. Vyšlo nám to perfektne. Maďari síce mali v úvode tlak, ale ustáli sme to a potom dali prvý góly. Súper vyrovnal, no našťastie sme my dali ten víťazný. Dnes mužstvo odovzdalo na ihrisku všetko. Tešíme sa, že sme to zvládli a opäť sme v hre o postup na ME. Po výbuchu s Chorvátmi nám nik neveril, ale my sme sa vzopreli."

Marek Hamšík (stredopoliar SR, kapitán): "Bol to tímový výkon, na ihrisku sme nechali všetko a získali dôležité tri body do skupiny. Robo Boženík dal víťazný ako pravý útočník, krásne sa otočil a vystrelil k žrdi. Gratulujem mu k prvému gólu k reprezentácii, bude ho to niečo stáť (smiech). Inkasovaný gól nás nepotešil, chceli sme sa tomu vyhnúť. Našťastie sme na to rýchlo zareagovali. V skupine je to pekne zamotané, veľmi dôležitý bude domáci duel s Walesom. Ak ho zvládneme, jednou nohou budeme na Eure."

Ľubomír Šatka (obranca SR): "Bol to veľmi náročný zápas. Naše šance teraz vyzerajú lepšie, ale ešte stále sú pred nami zápasy, ktoré treba zvládnuť. Nechceli sme Maďarom dávať toľko priestoru ako Chorvátom a hlavne sme sa chceli dobre vyrovnať s nepriateľskou atmosférou na štadióne."

Albert Rusnák (stredopoliar SR): "Po zápase s Chorvátskom to nebolo ľahké, ale to, čo sme mali v Maďarsku splniť, bolo získať tri body a to sme aj splnili. V piatok proti Chorvátom nás ´gól do šatne´ trošku položil, dnes nás naopak nakopol. Obidva naše góly prišli v správny moment, ten druhý navyše krátko po maďarskom vyrovnaní na 1:1."

Denis Vavro (obranca SR): "Vedeli sme, o čo hráme. Keby sme prehrali, na 99 % stratíme túto kvalifikáciu, ale vyhrali sme a stále máme šancu na postup. Teraz sme druhí v tabuľke a v októbri pôjdeme za tým, aby sme doma zdolali aj Wales a aby sme sa ´nakopli´ do záverečných dvoch zápasov, ktoré budú taktiež veľmi dôležité."

Dávid Hancko (obranca SR): "Myslím si, že sme ukázali, aké sme mužstvo a že s Chorvátskom to bol iba taký jednozápasový výbuch. Dokázali sme na to dobre zareagovať, tobôž pred takouto atmosférou a v Budapešti sme získali zaslúžené tri body."

Viac o téme: Pavel Hapal Slovensko Maďarsko Róbert Boženík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Martin Baumann; VIDEO: Športky, RTVS
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy