VIDEO Ronaldo štyrmi gólmi zostrelil Litvu, Česi sa v Čiernej Hore priblížili k postupu

Cristiano Ronaldo oslavuje gólCristiano Ronaldo oslavuje gól Zdroj: SITA/AP/Mindaugas Kulbis

PODGORICA - Futbalisti Česka zvíťazili v utorkovom zápase A-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2020 v čiernohorskej Podgorici 3:0 (0:0) a v tabuľke sa dostali na 2. miesto. ZVerenci trénera Jaroslava Šilhavého dlho nevedeli nájsť recept na domácu defenzívu, tú však "odklial" v 54. min Tomáš Souček hlavou po priamom kope Jakuba Jankta. Poistku pridal už o štyri minúty neskôr Lukáš Masopust, ktorý po rohu usmernil loptu do súperovej bránky. V závere Vladimír Darida z pokutového kopu spečatil triumf Čechov.

Lídrami poradia A-skupiny zostávajú Angličania, ktorí v Southamptone privítali výber Kosovo a bola to poriadna gólová prestrelka (5:3). Hostia sa síce ujali vedenia Valona Berishu už v prvej minúte, ale "Albión" v prvom polčase odpovedal piatimi gólmi - vyrovnal Raheem Sterling, misky váh na stranu domácich naklonil Harry Kane a po vlastnom zásahu Mergima Vojvodu sa do listiny strelcov zapísal dvakrát mladý Jadon Sancho.

Po zmene strán potom Kosovčania skorigovali gólmi Valona Berishu a Vedata Muriqiho z pokutového kopu, za domácich potom penaltu nepremenil Harry Kane. Angličania v doterajších štyroch dueloch v boji o Euro 2020 nestratili ešte ani bod. Výber Kosova klesol z 2. na 3. priečku tabuľky.

V B-skupine sa podľa papierových predpokladov zo zisku troch bodov tešili hostia. Srbi triumfovali v Luxembursku 3:1 (1:0) a reprezentácia Portugalska štyrmi gólmi Cristiana Ronalda zostrelila vo Vilniuse domáci výber Litvy 5:1 (1:1). Portugalsku v tabuľke B-skupiny patrí so ziskom ôsmich bodov druhá priečka s odstupom piatich bodov na Ukrajinu, Srbsko na tretej pozícii zaostáva za Portugalskom o jeden bod.


Zažite Davis Cup Slovensko vs. Švajčiarsko naživo!


V H-skupine prekvapila prehra Islandu v Albánsku 2:4 (0:1). Hostia síce v Elbasane vyrovnali na 1:1 aj 2:2, ale v súboji, ktorý ako hlavný arbiter viedol Slovák Ivan Kružliak, napokon ťahali za kratší koniec. V ďalších dvoch dueloch skupiny potvrdili favoriti papierové predpoklady. Výber Turecka v Kišiňove zdolal domáce tím Moldavska hladko 4:0 (1:0) a Francúzi si v Paríži poradili s výberom Andorry 3:0 (1:0), pričom pokutový kop za domácich nepremenil Antoine Griezmann. Turci a Francúzi majú na čele tabuľky po 15 bodov, tretí Islanďania za nimi zaostávajú o tri body.

Kvalifikácia ME 2020 - utorkové výsledky:

A-skupina:
Anglicko - Kosovo 5:3 (5:1)

Čierna Hora - Česko 0:3 (0:0)

B-skupina:
Litva - Portugalsko 1:5 (1:1)

Luxembursko - Srbsko 1:3 (0:1)

H-skupina:
Albánsko - Island 4:2 (1:0)
Francúzsko - Andorra 3:0 (1:0)

Moldavsko - Turecko 0:4 (0:1)

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Portugalsko Anglicko Česko
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Mindaugas Kulbis; VIDEO: Sky Sport
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy