Draci z Walesu prelomili kliatbu a postup je v ich rukách: O všetkom rozhodne duel s Maďarskom!

Gólové oslavy futbalistov WalesuGólové oslavy futbalistov Walesu Zdroj: SITA/AP - Aziz Karimov

BAKU – Futbalisti Walesu nedovolili v sobotu v Baku prekvapenie a zdolali Azerbajdžan 2:0. "Draci" vyhrali v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy na súperovej pôde prvýkrát od septembra 2015 a postup na EURO 2020 majú vo vlastných rukách. Ak v utorok v záverečnom vystúpení v E-skupine doma zdolajú Maďarov, predstavia sa na šampionáte beh ohľadu na výsledok zápasu Slovenska s Azerbajdžanom.

Zverenci trénera Ryana Giggsa rozhodli o zisku troch bodov už v úvodnom dejstve. Skóre duelu otvoril v 10. minúte hlavou obranca Kieffer Moore, ktorý po rohu z pravej strany doslova zbúral na zadnej žrdi Pavla Pašajeva. Hráč anglického Wiganu si vo štvrtom reprezentačnom zápase pripísal už druhý gól.

"Vedeli sme, že jednou z ich slabín sú štandardné situácie. V takýchto prípadoch je práve Kieffer obrovská hrozba pre súperovu bránku," povedal na margo 195 centimetrov vysokého stopéra Giggs. Odpor Azerbajdžanu definitívne zlomil druhý gól, ktorý strelil v 34. minúte Harry Wilson. Ten sa po ďalekonosnej strele Daniela Jamesa, ktorá sa poodrážala od žrdí, najlepšie zorientoval v pokutovom území a hlavičkou upratal loptu do prázdnej bránky.

Harry Wilson a jeho Galéria fotiek (9) Zdroj: SITA/AP - Aziz Karimov

"Výkon mohol byť samozrejme lepší, no v dnešnom zápase sme hrali na výsledok. Sme radi, že je pred utorkom všetko v našich rukách. Vyvarovali sme sa zbytočných faulov a v rozhodujúcom zápase tak budem mať k dispozícii všetkých kľúčových hráčov," povedal Giggs. Ten sa proti Maďarom bude môcť spoľahnúť aj na stredopoliara Aarona Ramseyho, ktorý proti Azerbajdžanu odohral 30 minút po takmer ročnej prestávke.

Viac o téme: Ryan Giggs Azerbajdžan Wales Kieffer Moore
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Aziz Karimov; VIDEO: Matchat
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy