VIDEO Bývalý hráč Chelsea šokoval: V 45 rokoch ovládol ľadový maratón na Bajkalsom jazere!

Alexey SmertinAlexey Smertin Zdroj: Profimedia

MOSKVA - Bývalý futbalista londýnskej Chelsea Londýn a kapitán ruskej reprezentácie Alexey Smertin sa postaral o poriadne prekvapenie. Vo veku 45 rokov ovládol ľadový maratón na zamrznutom Bajkalsom jazere, kde sa zišlo 86 bezčov zo šiestich krajín.

Niekdajší hráč Bordeaux, Fulhamu či londýnskej Chelsea dokázal zdolať extrémne náročnú trať za 3 hodiny a 25 minút. Treba však povedať, že do kariet mu zahralo aj krásne počasie, čo na tomto maratóne nebýva zvykom. Po minulé ročníky sa účastníci museli vysporiadať so silným vetrom a snehovými búrkami. Aj organizátori skonštatovali, že tento rok počasie bežcom poriadne doprialo. 

"Trať bola krásna a slnko žiarilo. Videl som na YouTube zábery z pretekov predtým, ako som sem prieišl. Veľa ľudí preteky nedokončilo kvôli snehovým búrkam a nulovej viditeľnosti. Tieto preteky nie sú iba o rýchlosti, ale viac o vytrvalosti. Je to o vôli a prekonávaní vlastných limitov. Ja som na to zvyknutý od svojich piatich rokov, kedy som začal hrať futbal," povedal po triumfe bývalý futbalista Smertin.

 

 

 

Viac o téme: Alexey Smertin
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Profimedia; VIDEO: YouTube
  • Zdroj: Špotky
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy