Diego Costa ukončil pôsobenie v Atléticu Mineiro: Ďakujem, že som si mohol splniť detský sen

Diego CostaDiego Costa Zdroj: Profimedia

RIO DE JANEIRO - Bývalý španielsky futbalový reprezentant Diego Costa ukončil pôsobenie v Atléticu Mineiro. Dres úradujúceho brazílskeho šampióna si 33-ročný útočník obliekal iba päť mesiacov, informovala agentúra AFP.

Brazílsky rodák až do augusta 2021 hrával v európskych kluboch. Najviac sa zviditeľnil angažmánmi v Atléticu Madrid a FC Chelsea. So španielskym klubom vyhral v roku 2018 Európsku ligu a štyri roky predtým s ním postúpil do finále Ligy majstrov. Dvakrát s Atléticom získal ligový titul, to isté sa mu podarilo v drese Chelsea.

Do vlasti sa rozhodol vrátiť v auguste minulého roka, no v Atléticu Mineiro dlho nevydržal. "Dnes oficiálne odchádzam. Chcem sa poďakovať fanúšikom za ich vrelé privítanie a podporu, ktorej sa mi dostávalo od prvého dňa v klube," napísal Costa na instagrame.

S Mineirom vyhral brazílsku ligu i domácu pohárovú súťaž. "Ďakujem, že som si mohol splniť detský sen. Vždy som túžil zahrať si v Brazílii a získať tu nejakú trofej," dodal Costa, ktorý odohral za klub z Belo Horizonte 19 zápasov a strelil zaň päť gólov.

Viac o téme: Atletico Mineiro Diego Costa
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy