Absolvoval 25 chemoterapií: Louis van Gaal má za sebou úspešnú liečbu rakoviny prostaty

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van GaalTréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal Zdroj: SITA/AP/Peter Dejong

AMSTERDAM - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal ukončil podľa svojich slov úspešne liečbu rakoviny prostaty. O chorobe sedemdesiatročný kouč verejne informoval ešte len na začiatku apríla, teraz sa chce naplno sústrediť na prípravu s národným tímom na majstrovstvá sveta v Katare.

"Absolvoval som 25 chemoterapií. Potom som musel päť alebo šesť mesiacov čakať, aby sme videli, či to zabralo. A zabralo," povedal bývalý tréner Bayernu Mníchov, Barcelony alebo Manchestru United v rozhovore pre agentúru ANP. Odmietol predchádzajúce správy médií o tom, že liečbu podstupoval aj v čase reprezentačných zrazov.

"Tieto radiačné terapie už boli za mnou, keď som v auguste podpísal zmluvu so zväzom," povedal verejnoprávnej televízii NOS. Priznal ale, že sa musel počas liečby podrobiť aj operačnému zákroku. "Teraz už sa to len musí zlepšovať. Je to jednoducho len otázka času," dodal kouč, ktorý sa vlani v lete vrátil k národnému tímu tretíkrát ako nástupca Franka de Boera, ktorý rezignoval po prehre s Čechmi v osemfinále Eura.

Trojnásobní vicemajstri sveta Holanďania sa na svetovom šampionáte objavia po ôsmich rokoch. V skupine A sa stretnú s Katarom, Senegalom a Ekvádorom.

Viac o téme: Louis van Gaal
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy