Barcelona v prvom prípravnom zápase zničila Beckhamove Miami: Vedeli sme, že budú na inej úrovni

Raphinha a Pierre-Emerick Aubameyang sa radujú z góluRaphinha a Pierre-Emerick Aubameyang sa radujú z gólu Zdroj: SITA/AP/Wilfredo Lee

MIAMI - Futbalisti FC Barcelona vyhrali v prvom zápase na predsezónnom sústredení v USA nad Interom Miami 6:0. Brazílsky futbalista Raphinha zaznamenal pri svojom debute po prestupe z anglického Leedsu United gól a dve asistencie.

Americké mužstvo majiteľa Davida Beckhama prehrávalo už po polčase rozdielom troch gólov. "Som veľmi šťastný, že som sa hneď v prvom zápase presadil a pomohol mužstvu. Myslím si, že som hral dobre a dúfam, že to tak bude pokračovať. Tento systém mi vyhovuje, preto si myslím, že môžem tímu skutočne pomôcť napredovať," povedal podľa AFP 25-ročný Brazílčan Raphinha. V zápase nehral ešte Poliak Robert Lewandowski, ktorý prestúpil do Barcelony z Bayernu Mníchov. Do hry naopak zasiahol nováčik v mužstve Dán Andreas Christensen, ktorý opustil Chelsea na konci sezóny.

Obranca Barcelony Andreas Christensen Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Wilfredo Lee

Španielsky tím dominoval v držaní lopty proti tímu MLS a postupne navyšoval skóre. Za Barcelonu sa presadili: Aubameyang, Raphinha, Fati, Gavi, Depay a Dembélé. "Bola to pre nás veľká výzva, hrať proti hráčom svetovej triedy. Niektorí mladí futbalisti by si z takejto skúsenosti mali veľa odniesť. Vedeli sme, že budú na inej úrovni. Bola to pre nás skvelá skúsenosť," povedal tréner Interu Miami Phil Neville.

Po úspešnom vstupe do prípravy čakajú Barcelonu na predsezónnom sústredení v USA ešte zápasy s Realom Madrid, Juventusom a New Yorkom Red Bulls.

Viac o téme: FC Barcelona Inter Miami
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/FC Barcelona
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy