VIDEO Figo stanovil rekord: Ako prvý futbalista skóroval v podmienkach nulovej gravitácie

Luis Figo skóroval ako prvý futbalista v podmienkach nulovej gravitácieLuis Figo skóroval ako prvý futbalista v podmienkach nulovej gravitácie Zdroj: YouTube/ABC News Today

BRATISLAVA - Bývalý hviezdny hráč Barcelony a Realu Madrid Luis Figo stanovil nový svetový rekord, keď strelil gól v prvom futbalovom zápase svojho druhu, ktorý sa odohral vo výške takmer 6166 metrov, teda v podmienkach nulovej gravitácie.

Figo sa spojil s rôznorodým tímom siedmich futbalistov z celého Stredného východu, Európy a Latinskej Ameriky, aby vytvorili tento rekord v Guinnessovej knihe rekordov pre "Zápas vo futbale v najvyššej nadmorskej výške na parabolickom lete".

"Futbal prekračuje hranice a spája ľudí na celom svete. Hral som na štadiónoch, kde elektrizujúca atmosféra vyvoláva emócie, ktoré sa prelínajú rôznymi kultúrami a národnosťami.

Toto bol presne ten istý zážitok, aký som mal pri hraní tejto krásnej hry vo vysokej výške so skupinou nebojácnych futbalových fanatikov, ktorí svoju vášeň pre tento šport posunuli do bezprecedentných výšin,“ povedal po tomto špeciálnom a jedinečnom futbalovom zápase legendárny Portugalčan.

Viac o téme: Portugalsko Luis Figo
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/ABC News Today
  • Zdroj: Športky
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy