Tragédia pred finále Gulf Cupu: Ďalšia organizačná blamáž priniesla ľudské obete

Tlačenie sa fanúšikov v Basre pred finálovým duelom Gulf CupuTlačenie sa fanúšikov v Basre pred finálovým duelom Gulf Cupu Zdroj: SITA/AP/Anmar Khalil

BAGDAD - Pred finálovým zápasom 25. ročníka Gulf Cupu v irackom meste Basra zahynuli v davovej skrumáži dvaja ľudia a desiatky sa zranili. Viacerí svedkovia obvinili zo smrteľného incidentu pred štadiónom zlú organizáciu podujatia.

Turnaj sa konal v Iraku po viac ako 40 rokoch a domáci futbalisti sa dokázali prebojovať až do finále. Iracké ministerstvo vnútra vo štvrtok oznámilo, že medzinárodný štadión v Basre je plný a vyzvalo ľudí bez vstupeniek, aby opustili oblasť. Pre vysoký záujem sa však pred štadiónom začali tvoriť veľké davy. Oficiálna iracká tlačová agentúra uviedla, že zranených je až 60 ľudí, pričom viacerí sú v kritickom stave. Lekár z nemocnice v Basre potvrdil, že zahynuli dvaja ľudia.

Tlačenie sa fanúšikov v Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Anmar Khalil

Podľa viacerých svedkov nebola na mieste takmer žiadna organizácia. Najväčšia skrumáž bola údajne pri vstupe do štadióna, kde miestna polícia rozháňala davy obuškami a vytláčala ľudí preč od vstupných brán.

Turnaj, ktorý sa začal 6. januára, mal už niekoľko incidentov, vrátane vypuknutia rozruchu vo VIP sekcii, ktorý prinútil kuvajtského princa odísť z otváracieho zápasu. Nebolo jasné, čo rozruch spôsobilo, ale kuvajtské médiá uviedli, že išlo rovnako o zlú organizáciu. Informovala agentúra AP.

Viac o téme: Irak Gulf Cup
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy