VIDEO Totálna fantázia, neuveriteľné WOW: Bujaré oslavy čerstvých kráľov, Liverpool to roztočil!

Pompézne oslavy čerstvých víťazov Ligy majstrovPompézne oslavy čerstvých víťazov Ligy majstrov Zdroj: SITA/AP/Barrington Coombs

LIVERPOOL - Desaťtisíce fanúšikov privítali v nedeľu futbalistov Liverpool FC na severozápade Anglicka pri ich návrate z Madridu, kde v sobotu večer vybojovali už svoju šiestu trofej za triumf v najcennejšej európskej klubovej súťaži.

Po prílete na letisko Johna Lennona už na nich netrpezlivo čakal otvorený autobus, ktorý nemôže chýbať pri žiadnej skutočnej oslave veľkého úspechu. Čerství šampióni sa následne vydali na emotívnu cestu ulicami mesta, ktorú sprevádzali nadšení fanúšikovia tímu pod vedením Jürgena Kloppa. Po minuloročnom finálovom sklamaní a krutej prehre s Realom Madrid si to tentoraz Liverpoolčania vynahradili. Pri pompéznych oslávach nechýbala ani azda najznámejšia futbalová hymna You Will Never Walk Alone. Nasledujúce videá galaktickej šou nepotrebujú žiadny komentár

Futbalisti FC Liverpool sa stali víťazmi Ligy majstrov v sezóne 2018/2019, keď zdolali hráčov Tottenhamu Hotspur 2:0. "The Reds" sa ujali vedenia už po dvoch minútach. Pokutový kop premenil egyptský kanonier Mohamed Salah. Zverenci Jürgena Kloppa mali v prvom polčase herne navrch, ale v druhom dejstve pustili súpera do viacerých šancí. Londýnčania však stroskotali v koncovke a v 87. min druhýkrát inkasovali. Presnou strelou zvnútra šestnástky stanovil konečný výsledok striedajúci belgický útočník Divock Origi.

Liverpool získal v deviatom finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže šiestu trofej, predtým sa tešil v rokoch 2005, 1984, 1981, 1978 a 1977. Vlani takisto bojoval o víťazstvo v Lige majstrov, ale vo finálovom súboji v Kyjeve podľahol Realu Madrid 1:3. Hráči Tottenhamu sa predstavili vo finále LM prvýkrát, v minulosti na európskej scéne dvakrát triumfovali v Pohári UEFA a raz v Pohári víťazov pohárov.

Viac o téme: Liverpool FC
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Barrington Coombs
  • Zdroj: športky, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy