VIDEO Ako Michael Jordan pre Chicago Bulls: Spasiteľ Ronaldo zas a znova zachránil United

Cristiano Ronaldo a Ole Gunnar Solskjaer Cristiano Ronaldo a Ole Gunnar Solskjaer Zdroj: SITA/AP/Luca Bruno

BERGAMO - Tretíkrát v rade zachránila futbalistov Manchestru United v Lige majstrov najväčšia hviezda tímu Cristiano Ronaldo. Tridsaťšesťročný Portugalčan strelil v utorok oba góly "červených diablov" pri remíze 2:2 na ihrisku Atalanty Bergamo a udržal svoj tím na čele skupiny F. Ronaldo sa opäť presadil v závere stretnutia a od trénera Oleho Gunnara Solskjaera si vyslúžil prirovnanie k basketbalovej legende a šesťnásobnému víťazovi NBA Michaelovi Jordanovi.

"Každý v tíme máme svoju rolu, Cristiano je strelec a líder. Je pre nás tým, kým bol Michael Jordan pre Chicago Bulls. Títo šampióni robia veľký tímy. Ak chcete mať niekoho v gólovej šanci v poslednej minúte zápasu, prajete si, aby to bol práve Cristiano," povedal televíznej stanici BT Sport Solskjaer v narážke na Jordanovu schopnosť rozhodovať zápasy v samom závere stretnutia.

To isté sa v posledných zápasoch darí aj Ronaldovi v Lige majstrov. V domácom dueli s Villarrealom dokonal obrat na 2:1 v piatej minúte nastavenia, v prvom vzájomnom zápase s Bergamom zariadil ďalšiu "otočku" na 3:2 gólom v 81. minúte. V odvete na ihrisku Atalanty skóroval ťažkým volejom v prvej minúte nastaveného času.

Nikdy sa nevzdávame

United pritom dvakrát prehrávali, rovnako ako na Old Trafforde ale dokázali zareagovať. Na Iličičovu trefu z 12. minúty odpovedal Ronaldo krátko pred pauzou a víťazný nebol ani Zapatov gól z 56. minúty.

"Začiatok zápasu nám nevyšiel, Atalanta nás dostala pod tlak. Už keď som proti nim hral za Juventus, tak to bolo vždy ťažké stretnutie. Nikdy sa ale nevzdávame, vždy veríme až do konca," uistil historicky najlepší strelec "milionárskej súťaže" Ronaldo, ktorý sa tento rok trafil v každom zo štyroch stretnutí základnej skupiny a má na konte päť gólov.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty nasadil po letnom návrate do Manchestru deväť gólov v 11 súťažných zápasoch, jeho staronovému tímu sa ale nedarí podľa predstáv. Podľa niektorých kritikov to môže súvisieť aj so zmenou herného štýlu po Ronaldovom príchode.

Ronaldo v tíme je problém?

"Niektorí ľudia dokonca hovoria, že Ronaldo je najväčší problém súčasných United. Predstavte si, že Ronaldo v tíme je problém!" krútil hlavou na tlačovej konferencii tréner Bergama Gian Piero Gasperini, ktorý mal pre hviezdneho Portugalčana len slová chvály.

V Premier League napriek tomu strácajú úradujúci vicemajstri z piateho miesta na vedúcu Chelsea už osem bodov a ani v Lige majstrov zďaleka nepotvrdzujú úlohu jasného favorita skupiny. "Červení diabli" majú vo vyrovnanej skupine F o dva body viac ako Bergamo a rovnako bodov ako druhý Villarreal. Práve kľúčový duel na ihrisku španielskeho súpera čaká United v ďalšom kole, Bergamo sa predstaví v Berne.

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Manchester United Michael Jordan Gian piero gasperini Atalanta Bergamo Ole Gunnar Solskjaer
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: hoofoot.com; Facebook/Cristiano Ronaldo
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy