Škriniar zhodnotil prehru Interu proti Liverpoolu: Vytvorili sme toho veľa, ale nedokázali sme skórovať

Milan Škriniar a Sadio Mané v súbojiMilan Škriniar a Sadio Mané v súboji Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

BRATISLAVA - V priebehu ôsmich minút rozhodli futbalisti Liverpoolu stredajší prvý osemfinálový zápas Ligy majstrov 2021/2022 na ihrisku Interu Miláno. V 75. a 83. minúte opäť preukázali kvalitu svojich štandardných situácií. Najprv skóroval pri rohovom kope Roberto Firmino a krátko nato upravil na konečných 2:0 po priamom kope Mohamed Salah.

Brazílčan pritom nastúpil až do druhého polčasu, keď striedal Dioga Jotu, ktorý mal problémy s členkom. "Firmino potreboval čas, aby sa dostal do hry. Po tom, čo strelil gól bolo vidno, že opäť získal istotu," uviedol na jeho adresu kormidelník hostí Jürgen Klopp. Otvárací gól podľa neho rozhodol o výhre jeho mužstva: "Z ničoho nič sme sa skamarátili s loptou a vyhrali sme." Obe štandardky mali rovnakého strojcu, po tom ako Andy Robertson našiel z rohu v šestnástke Firmina, skóroval z jeho priameho kopu aj Salah. Egypťan si tak pripísal desiaty gól v predchádzajúcich dvanástich štartoch v Lige majstrov. "The Reds" držia tohtosezónne prvenstvo v kontinentálnej súťaži aj domácej Premier League vo využívaní štandardných situácií, v LM ich premenili už šesť. "Myslím si, že oba tímy veľmi riskovali v útoku," povedal po zápase Virgil van Dijk, kapitán Liverpoolu. Holandský obranca podčiarkol dôležitosť správnych rozhodnutí a pevnej defenzívy: "Je to o tvrdých súbojoch o loptu, o odvahe, správnych rozhodnutiach a pevnej obrane." Historické tabuľky prepísal Harvey Elliot, ktorý sa stal vo veku 18 rokov a 318 dní najmladším hráčom so štartom za LFC v zápase LM.

Marcelo Brozovič a Sadio Galéria fotiek (21) Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

Druhým gólom si šesťnásobní šampióni prestížnej európskej súťaže zaistili štvrtú výhru na pôde súpera za sebou, čo sa im podarilo prvýkrát od roku 2006. Salahovmu presnému zásahu však predchádzala nedôslednosť v obrane domácich. "V Lige majstrov rozhodujú aj malé detaily," povedal podľa agentúry AP po zápase slovenský obranca domácich Milan Škriniar. Inter sa napriek útočnej aktivite v úvode druhého polčasu nedostal ani k jednej priamej strele na bránu. "Vytvorili sme toho veľa, nedokázali sme však skórovať," dodal slovenský obranca úradujúceho talianskeho majstra.

Mohamed Salah Galéria fotiek (21) Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

Sklamanie po prehre neskrýval ani tréner Simone Inzaghi: "Momentálne nemáme veľkú vieru. Na Anfield pôjdeme odohrať čo najlepší zápas. Uvidíme, ako to dopadne." Šancu v odvete dostanú jeho zverenci 8. marca.

V prvom vzájomnom zápase RB Salzburg a Bayernu Míchov od novembra 2020 sa v Rakúsku zrodila prekvapivá remíza 1:1. Domáci tím mal pritom blízko k senzácii, keď do 90. minúty viedol zásluhou gólu Chukwubuika Adamuho, ktorý prekonal brankára Svena Ulreicha len po deviatich minútach na ihrisku. Hostí zachránil pred historicky prvou prehrou s rakúskym klubom Kingsley Coman, ktorý sa presadil v preplnenej šestnástke. "Po tak neskorom góle máme pocit, akoby sme prehrali, no remíza je dobrý výsledok," povedal po stretnutí útočník domácich Karim Adeyemi. So spoluhráčmi sa podľa jeho slov už nemôžu dočkať marcovej odvety: "Sme mladí, hladní, plní energie a chcem potrápiť Bayern."

Lucas Hernandez a Brenden Galéria fotiek (21) Zdroj: SITA/AP/Alexandra Beier

Bavori sa nerehabilitovali za prehru v ligovej generálke s Bochumom 1:4. "V druhom polčase sme hrali lepšie ako s Bochumom, ale v prvom sme robili príliš veľa chýb. Salzburg hral dobre, my sme robili veľa chýb na súperovej polovici a strácali sme loptu. Ani naša defenzíva nebola najlepšia, najmä pri inkasovanom góle. Ale remíza, ktorú sme ukoristili v závere, je zaslúžená," citovala agentúra DPA Nagelsmanna.

Thomas Müller Galéria fotiek (21) Zdroj: SITA/AP/Alexandra Beier

Viac o téme: UEFA FC Liverpool Inter Miláno Liga majstrov
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy