Finalisti Ligy majstrov ovládli jedenástku sezóny: Najlepším hráčom francúzsky gólostroj Benzema!

Oslavujúci Karim BenzemaOslavujúci Karim Benzema Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

BRATISLAVA - Európska futbalová únia (UEFA) vyhlásila francúzskeho futbalistu Karima Benzemu za najlepšieho hráča uplynulého ročníka Ligy majstrov. Útočník víťazného Realu Madrid sa dostal aj s tromi spoluhráčmi do najlepšej jedenástky ročníka. UEFA o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.

"Zreje každým dňom, ako víno. Každý deň je ešte lepší líder a stáva sa stále dôležitejší pre tím a klub. Sme skutočne šťastní, že ho máme," povedal tréner Carlo Ancelotti na adresu Benzemu. Do výberu sa dostali aj jeho spoluhráči Luka Modrič a Vinícius Junior, ktorý získal i ocenenie pre najlepšieho mladého hráča a postaral sa o víťazný gól v sobotnom finále proti FC Liverpool (1:0). "Biely balet" má vo výbere i štvrtého zástupcu, brankársku oporu Thibaulta Courtoisa.

"The Reds" reprezentujú taktiež štyria hráči, medzi nimi však nefigurujú kľúčoví útočníci Mohamed Salah a Sadio Mané. Z kádra trénera Jürgena Kloppa sa do výberu dostali obrancovia Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson a stredopoliar Fabinho. Medzi útočníkmi má miesto aj Kylian Mbappé, ktorého Paríž St. Germain vypadol už v osemfinále.

Oslavujúci Karim Benzema s Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

Benzema mal na 14. titule Realu Madrid veľký podiel – v 12 zápasoch si na svoje konto pripísal 15 gólov, čo je najvyšší počet v tomto ročníku. Francúzsky reprezentant sa s klubom tešil v tejto súťaži piatykrát a premiérovo vsietil dvojciferný počet gólov, pričom v celkovom počte presných zásahov (86) sa vyrovnal na treťom mieste Robertovi Lewandowskému.

Zloženie ideálneho tímu doplnili obranca Chelsea Antonio Rüdiger a stredopoliar Manchestru City Kevin De Bruyne. Do výberu sa nedostal nikto z tímu semifinalistu FC Villarreal.

Jedenástka sezóny LM podľa UEFA: Thibault Courtois (Real Madrid) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rüdiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andy Robertson (Liverpool) - Kevin De Bruyne (Manchester City), Fabinho (Liverpool), Luka Modrič (Real Madrid) - Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain), Karim Benzema (Real Madrid), Vinícius Junior (Real Madrid)

Viac o téme: UEFA Real Madrid Karim Benzema Liga majstrov
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy