Xavi po fiasku Barcelony v Lige majstrov: Teraz sme kandidátmi na triumf v Európskej lige

Tréner Barcelony Xavi Tréner Barcelony Xavi Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

BARCELONA - Barcelona, ktorá prišla minulý týždeň o šancu pokračovať v Lige majstrov aj na jar, vyhrala v Plzni 4:2 aj vďaka dvom zásahom Ferrana Torresa. Ďalšie pridali Marcos Alonso a tínedžer Pablo Torre.

V drese domácich odohral celý zápas Erik Jirka, Marián Tvrdoň sedel na lavičke náhradníkov. Dvoma gólmi sa proti favoritovi blysol v druhom polčase Tomáš Chorý. Po dvadsiatich minútach trafil žrď, krátko po pauze skóroval z penalty a svoj druhý gól pridal hlavou.

Určite som myslel aj na hetrik

"Je to krásny pocit. Nezabudnuteľný. Na tento zápas budem spomínať poriadne dlho. Určite som myslel aj na hetrik. Z ´placu´ sa mi nechcelo, ale keď prišiel gól na 2:4, tak už asi nebol dôvod zostávať v hre a kouč ma stiahol.

Škoda prehry, vedeli sme, že nemáme čo stratiť a môžeme Barcelonu potrápiť. Oni ukázali, v čom sú silní, boli produktívni. Aj my sme mali ďalšie šance, ale bohužiaľ sme ich nepremenili," citoval Chorého portál idnes.cz. Plzeň ukončila skupinu bez zisku bodu a so skóre 5:24.

Tomáš Chorý, Marcos Alonso Galéria fotiek (11) Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

Katalánci druhý rok po sebe vypadli z LM už po zápasoch v skupine, keď si pripísali iba dve víťazstvá - obe nad Plzňou. Čaká ich ešte účinkovanie v Európskej lige. "Celkové hodnotenie musí byť negatívne," priznal po skončení skupinovej časti súťaže kormidelník Xavi Hernández.

Našu šancu sme zahodili

"Mali sme postup vo vlastných rukách, ale nezvládli sme to. Našu šancu sme zahodili," narážal na zisk jediného bodu v súbojoch s hlavným konkurentom v boji o postup Interom.

Tomáš Chorý, Marcos Alonso Galéria fotiek (11) Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

"Teraz sme kandidátmi na triumf v Európskej lige. Je to významná súťaž a budeme bojovať o to, aby sme ju vyhrali," zdôraznil Xavi. Barcelonu v minulej sezóne EL eliminoval vo štvrťfinále jej neskorší víťaz Eintracht Frankfurt.

Viac o téme: UEFA FC Barcelona FC Viktoria Plzeň Xavi Liga majstrov
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy