Rusnák a Duda sa po remíze na Cypre sústredia na ďalšie zápasy: Máme pred sebou ešte kopu roboty

Albert Rusnák fauluje Minasa AntoniouaAlbert Rusnák fauluje Minasa Antonioua Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias

NIKÓZIA - Slovenským futbalistom sa nepodaril víťazný vstup do kvalifikácie MS 2022. Dve nepremenené veľké šance hostí na Štadióne GSP v Nikózii rezultovali v bezgólovú remízu s domácim Cyprom a strata dvoch bodov slovenských reprezentantov mrzela. A to ešte od katastrofy v podobe prehry zachránil spoluhráčov výbornými zákrokmi brankár Martin Dúbravka.

Dvadsaťšesťročný ofenzívny hráč 1. FC Kolín Ondrej Duda vymyslel v 13. minúte perfektnou prihrávkou na Alberta Rusnáka jedinú vydarenú akciu hostí v prvom polčase. Hráč Realu Salt Lake však pred brankárom domácich zaváhal. "Teraz je ľahko povedať, že keby bolo keby. Nedal to a mali sme ešte na konci jednu šancu vďaka Ivanovi Schranzovi. Mrzí ma, že sme si nevypracovali ďalšie. Máme väčší potenciál aj kvalitu na to, aby sme s takýmto zápasom urobili viac ako včera. Bol to ale prvý zápas, teraz sú pred nami ďalšie dve dôležité stretnutia. Hráme doma a treba sa pozitívne naladiť," zhodnotil pre web SFZ.

Duda pochválil aj domácich: "Bol to ťažký zápas, chceli sme ho vyhrať ako každý iný, ale nepodarilo sa. Cyprus bol výborne organizovaný, tiež treba uznať, že odohrali dobrý zápas. Z našej strany to nebolo ofenzívne ideálne, ako by sme si to predstavovali a skončili sme na nule. Gól sme nedostali. Aj také zápasy sú. Čo sa týka kvalifikácie, máme pred sebou ešte kopu roboty. Verím, že budeme úspešní."

Faulovaný Juraj Kucka Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA/AP/Petros Karadjias

Duda sa spolu s obrancom Herthy Berlín Petrom Pekaríkom a stredopoliarom FC Augsburg Lászlóm Bénesom musia vrátiť do Nemecka a nebudú trénerovi Štefanovi Tarkovičovi k dispozícii na zvyšné dva marcové zápasy s Maltou a Ruskom. "Celé to je divné. Nie som šťastný, že môžem prísť len na jeden zápas. Je to neregulárne, lebo mám spoluhráčov, ktorí išli na ME hráčov do 21 rokov do Maďarska a môžu hrať celé majstrovstvá. Sú hráči v Bundeslige, ktorí mohli ísť hrať za svoju krajinu viac zápasov, a my s Pekym a Lacim sme nemohli. Tie pravidlá sú aké sú, my s tým nič nemôžeme urobiť. Ale myslím si, že to nie je spravodlivé," okomentoval tento fakt Duda.

Debut v najcennejšom drese zaznamenal 19-ročný útočník Dávid Strelec zo Slovana Bratislava, ktorý v 84. minúte nahradil Dudu: "Je super, že som si pripísal prvý štart. Ale ako mužstvo sme sem prišli vyhrať a mrzí ma, že bola remíza. Taký je ale futbal. Dostal som jednoduchý taktický pokyn dať gól. To sa bohužiaľ nepodarilo, ale nič sa nedeje, idem ďalej."

Viac o téme: Slovensko SFZ Ondrej Duda
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy