Český gólostroj vyrazil dych aj slávnemu trénerovi: Obrovská poklona pre národný tím!

Tomáš Souček (vľavo) sa raduje z góluTomáš Souček (vľavo) sa raduje z gólu Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski

PRAHA - Tréner belgických futbalistov Roberto Martínez vystrúhal českému tímu pred sobotňajším zápasom kvalifikácie majstrovstiev sveta v Prahe veľkú poklonu. Podľa španielskeho kouča predvádzajú zverenci Jaroslava Šilhavého hru, na ktorú sa nestranným fanúšikom krásne pozerá. Je mu jasné, že "Červení diabli" budú musieť predviesť svoje maximum, aby potvrdili pozíciu lídra rebríčka FIFA a v Edene zvíťazili.

"Česi sú tímom, na ktorý sa krásne pozerá. Ak ste neutrálny fanúšik, hru českého tímu si užívate. Mužstvo má veľmi útočného ducha," povedal Martínez počas on-line tlačovej konferencie v Belgicku, odkiaľ sa jeho tím presunie do Prahy.

Belgičania v stredu na úvod kvalifikácie po obrate zdolali Wales 3:1. Český tím zahájil skupinu vysokým víťazstvom 6:2 na neutrálnej pôde proti Estónsku, pričom hetrikom sa blysol defenzívny stredopoliar Tomáš Souček.

"Souček je napriek svojej pozícii útočnou hrozbou. Veľmi dobre zapadá do filozofie českého tímu, ktorý je ofenzívne ladený. ​​Ale nemyslím si, že hrozbou je len Souček. Do ofenzívy sa zapájajú v šiestich ľuďoch, majú veľmi rýchly prechod a výborne prepínajú. Vieme, že musíme predviesť maximum, aby sme uspeli," poznamenal Martínez.

Radosť českých reprezentantov z Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski

"Musíme brániť rovnako dobre ako proti Walesu. Inkasovali sme z jedinej strely na bránku za celých 90 minút, z ktorej nám dali pekný gól. V medzištátnych zápasoch sa musíte neuveriteľne koncentrovať celých 90 minút, aby ste uspeli. To isté musíme urobiť aj proti Česku," doplnil štyridsaťsedemročný tréner.

V Prahe bude Belgičanom chýbať niekoľko hráčov z nemeckých klubov, ktorí nebudú k dispozícii kvôli cestovným opatreniam a hrozbe následnej karantény. Zo základnej zostavy budú z bundesligových opôr absentovať krajní hráči Thorgan Hazard a Thomas Meunier z Dortmundu a chýbať bude aj obranca Thomas Vermaelen, ktorý sa vrátil do japonského Kobe.

Belgickí hráči oslavujú gól Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco

"V období pandémie musíme prijať pravidlá. Nedá sa nič robiť, ide o vládne nariadenie. Čechom budú chýbať štyria hráči, takže sa dá povedať, že sme na tom rovnako. Stále máme štyroch hráčov na to, aby sme v zostave dvojicu z Dortmundu nahradili. Teraz majú príležitosť sa ukázať," povedal Martínez.

Tím prevzal po Eure 2016 a postupne ho doviedol na prvé miesto rebríčka reprezentácií. Belgičania prehrali jediný z posledných 19 zápasov. "Je ťažké byť na medzinárodnej úrovni konzistentný. Zvlášť teraz v marci, kedy je v plnom prúde vyraďovacia časť európskych pohárov a vrcholia ligové súťaže. Preto si cením to, ako sme zareagovali na inkasovaný gól proti Walesu a aký výkon sme predviedli," dodal Martínez.

Viac o téme: Česko Belgicko Roberto Martinez Tomáš Souček Jaroslav Šilhavý
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy