VIDEO Česko zaváhalo a prehralo vo Walese, Holandsko a Belgicko roztrhali súperov

Belgickí hráči oslavujú gól do siete BieloruskaBelgickí hráči oslavujú gól do siete Bieloruska Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco

CARDIFF - Českí futbaloví reprezentanti utrpeli prvú prehru v kvalifikácii MS 2022, v utorkovom dueli F-skupiny podľahli v Cardiffe domácemu Walesu 0:1. Úradujúci majstri Európy Portugalci nedopustili prekvapenie a otočili duel A-skupiny v Luxembursku, kde vyhrali aj vďaka gólu Cristiana Ronalda 3:1. Ďalší favoriti si pripísali vysoké víťazstvá, Belgičania rozdrvili Bielorusko 8:0, Holanďania rozstrieľali domáci Gibraltár 7:0.

Portugalci prehrávali v Luxemburgu od 31. minúty po hlavičke Gersona Rodriguesa, no ešte pred odchodom do šatní sa o vyrovnanie postaral rovnako hlavou Diogo Jota, ktorý dal svoj tretí gól v treťom zápase bojov o MS. V 51. minúte si otvoril strelecký účet v prebiehajúcej kvalifikácii Cristiano Ronaldo, ktorý sa presadil zblízka po centri Joaa Cancela. Strelil už svoj 103. gól na medzinárodnej scéne a už iba šesť mu chýba k historickému rekordu Iránca Ali Daeiho, ktorý v národnom drese skóroval 109-krát.

Kanonier Juventusu Turín si pripísal už 31. presný zásah v kvalifikáciách MS. V reprezentácii sa strelecky presadil v každom kalendárnom roku od svojho prvého gólu v roku 2004. Výhru favorita poistil desať minút pred koncom Palhinha. Domáci, ktorí dohrávali duel s 10 hráčmi po vylúčení Chanota, sa tak nepostarali o ďalšiu senzáciu po tom, čo v úvodnom kvalifikačnom vystúpení vyhrali v Írsku 1:0.

Hráči Portugalska oslavujú gól Galéria fotiek (9) Zdroj: SITA/AP/Olivier Matthys

Európski šampióni vedú skupinu so siedmimi bodmi, rovnaký počet bodov nazbierali aj druhí Srbi, ktorí zvíťazili v Baku nad Azerbajdžanom 2:1. O oba góly hostí sa postaral Aleksandar Mitrovič, víťazný strelil v 81. minúte. Za domácich skóroval z pokutového kopu Emin Mahmudov. Azerbajdžan je bez bodu na poslednom piatom mieste.

Belgicko suverénne na čele

Na čele E-skupiny sú sedembodoví Belgičania, ktorí na domácej pôde v Leuvene rozdrvili Bielorusko 8:0, hoci v zápase šetrili viaceré opory. Líder rebríčka FIFA nedal súperovi žiadnu šancu, už v prvom polčase mu nasúkal štyri góly. Po dva presné zásahy strelili Leandro Trossard a Hans Vanaken.

Jeremy Doku strieľa gól Galéria fotiek (9) Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco

V druhom zápase "éčka" Wales pokoril Česko 1:0 vďaka gólovej hlavičke Daniela Jamesa z 82. minúty a pripísal si premiérové body do tabuľky. Oba tímy dohrávali zápas s desiatimi hráčmi. V úvode druhého polčasu sa Patrik Schick zahnal rukou do tváre Connora Robertsa a videl červenú kartu, v 77. minúte sa predčasne porúčal z ihriska aj Roberts, ktorý trafil lakťom do tváre Lukáša Provoda a dostal druhú žltú kartu.

Jakub Jankto strieľa na Galéria fotiek (9) Zdroj: SITA/Nick Potts/PA via AP

Turci nečakane stratili body

Prvé body nečakane stratili Turci. Tí doma iba remizovali s Lotyšskom 3:3, hoci viedli 2:0 i 3:1. Hráči z krajiny polmesiaca vedú G-skupinu so siedmimi bodmi, o bod pred trojicou Holandsko, Čierna Hora a Nórsko. Holanďania triumfovali nad Gibraltárom 7:0 aj vďaka dvom gólom Memphsia Depaya. Čierna Hora nestačila v Podgorici na Nórsko, ktorému podľahla 0:1. O víťazstve "vikingov" rozhodol V 35. minúte Alexander Sörloth po dravom prieniku Mohameda Elyounoussiho.

Srbi si poradili s Azerbajdžanom

Futbalisti Srbska zvíťazili vo svojom treťom vystúpení v A-skupine kvalifikácie MS 2022 na pôde Azerbajdžanu 2:1. O oba góly hostí sa postaral Aleksandar Mitrovič, víťazný strelil v 81. minúte. Za domácich skóroval z pokutového kopu Emin Mahmudov. Srbi vedú neúplnú tabuľku so siedmimi bodmi, Azerbajdžan je bez bodu na poslednom piatom mieste.

kvalifikácia MS 2022
A-skupina:
Baku
Azerbajdžan - Srbsko 1:2 (0:1)
Góly: 59. Machmudov (z 11 m) – 16. a 81. Mitrovič

Luxemburg
Luxembursko - Portugalsko 1:3 (1:1)
Góly: 31. Rodrigues - 45+2. Jota, 51. Ronaldo, 80. Palhinha, ČK: 87. Chanot (Lux.) po 2. ŽK

E-skupina:
Leuven
Belgicko - Bielorusko 8:0 (4:0)
Góly: 38. a 76. Trossard, 17. a 89. Vanaken, 14. Batshuayi, 42. Doku, 49. Praet, 70. Benteke


      
Cardiff
Wales - Česko 1:0 (0:0)
Gól: 82. James, ČK: 77. Roberts po 2. ŽK - 49. Schick


      
G-skupina:
Gibraltár
Gibraltár - Holandsko 0:7 (0:1)
Góly: 61. a 88. Depay, 42. Berghuis, 55. L. de Jong, 62. Wijnaldum, 64. Malen, 85. van de Beek


      
Podgorica
Čierna Hora - Nórsko 0:1 (0:1)
Gól: 35. Sörloth


      
Istanbul
Turecko - Lotyšsko 3:3 (2:1)
Góly: 2. Karaman, 33. Calhanoglu, 52. B. Yilmaz (z 11 m) – 35. Savalnieks, 58. Uldrikis, 79. Ikaunieks

Viac o téme: Holandsko Srbsko Česko Belgicko Azerbajdžan Wales
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: beIN Sports, Sky Sport
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy