Španielski futbalisti majú postup do Kataru na dosah: Nebudeme hrať na remízu

Pablo Sarabia oslavuje gól ŠpanielskaPablo Sarabia oslavuje gól Španielska Zdroj: SITA/AP/Thanassis Stavrakis

ATÉNY - Futbalisti Španielska sa výrazne priblížili k priamemu postupu na MS v Katare. Po tesnom triumfe 1:0 v Grécku a zaváhaní Švédska v Gruzínsku (0:2) im v záverečnom nedeľňajšom kvalifikačnom dueli v Seville proti severanom stačí aj nerozhodný výsledok na zisk miestenky na svetový šampionát.

"Určite nebudeme hrať na remízu, to by bola chyba. Švédsko je silný súper, dobre ich poznáme," povedal tréner Španielska Luis Enrique. Jeho tím sa v Aténach presadil strelecky iba raz, ale stačilo to na tri body. Rozhodol o tom Pablo Sarabia premenenou penaltou v 26. minúte. VAR predtým potvrdil nedovolený zákrok na obrancu Iniga Martineza v šestnástke domácich.
Gréci stratili prehrou šancu na postup na záverečný turnaj, krátko pred penaltou im rozhodcovia neuznali gól Giorgosa Masourasa pre ofsajd. "Toto víťazstvo bolo pre nás kľúčové. Gruzínsko nám predtým urobilo láskavosť, no my sme sa sústredili iba na náš zápas. Je našou povinnosťou byť na majstrovstvách sveta," povedal po zápase španielsky stredopoliar Koke.

Sergi Busquets po zápase Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Thanassis Stavrakis

Španieli nechýbali na MS ani raz od roku 1978, na šampionáte 2010 v JAR oslavovali titul.
Švédi prišli do Batumi ako lídri B-skupiny, ale dôležitý duel nezvládli. Na bránku súpera síce vyslali 15 striel, no bez efektu a o domácom triumfe rozhodol dvoma zásahmi po zmene strán Chviča Kvaracchelia. Ten sa po hodine hry v skrumáži pred bránkou zorientoval najlepšie a dorazil loptu do siete. V 77. minúte sa potom predral cez niekoľko hráčov až do šestnástky a ľavačkou upravil na 2:0.

Luis Enrique Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Thanassis Stavrakis

"Som sklamaný, veľmi sklamaný. Mali sme tento zápas vyhrať, dostali sme sa do množstva šancí, len sme sme ich potrebovali premeniť. Máme jednoznačne lepšie mužstvo ako Gruzínsko, no výsledok vyzerá inak," netajil roztrpčenie švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič v rozhovore pre televíziu TV4. Doplnil ho kouč Janne Andersson: "Stará futbalová pravda sa potvrdila - keď nedáte góly zo svojich šancí, skôr či neskôr ich premení váš súper. Dnes bol presne taký deň." Pre Gruzínsko to bola iba druhá výhra v prebiehajúcej kvalifikácii, v tabuľke je predposledné.

Viac o téme: Španielsko Luis Enrique
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy